Stream This: Penny Dreadful – “Deadwood”

13:14 9/10/2013 - Πηγή: Mixtape

Οι Αθηναίοι Penny Dreadful έκαναν την εμφάνισή τους το 2010 και από το 2011 όλο και σε κάποια συναυλία τους συναντήσαμε αφού έχουν εμφανιστεί στο πλευρό των Last Drive αλλά και των Illegal Operation μεταξύ άλλων.

Ήρθε ο καιρός για το τετραμελές σχήμα να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο album του με τίτλο “Deadwood” - θυμίζοντάς μας μία από τις καλύτερες αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές της τελευταίας δεκαετίας. Ταιριαστός τίτλος, και αφού ακούσαμε

το album, αφού τα 12 τραγούδια του έχουν πολλές αναφορές στον ήχο του αμερικάνικου νότου, τα spaghetti western και την americana σε συνδυασμό με δυνατές punk rock κιθάρες και μία πινελιά της rock’n'roll σκηνής της Αυστραλίας.

To album κυκλοφορεί κυκλοφορεί επίσημα αύριο 10 Οκτωβρίου από τη B Minor Records σε CD Digisleeve και σε 300 αριθμημένες κόπιες βινυλίου των 180 γραμμαρίων. Ηλεκτρονικά, διατίθεται ήδη και στο bandcamp του συγκροτήματος.

Να θυμίσουμε ότι οι Penny Dreadful θα εμφανιστούν ζωντανά στις 18 Οκτωβρίου στο ΑΝ Club μαζί με τους Thee Holy Strangers και Mickey Pantelous με τον Dr. Albert Flipout και την One Can Band τους σε μία βραδιά που διοργανώνει το Fractal Press. Περισσότερα – και ειδικά και για την πολυαναμενόμενη εμφάνιση των Thee Holy Strangers – εδώ.

Παρακάτω ακούμε ολόκληρο το “Deadwood” των Penny Dreadful

Και το πρώτο επίσημο video της συγκροτήματος για το “Over”

Keywords
Τυχαία Θέματα