Sundance Festival 2012

12:19 23/1/2012 - Πηγή: Mixtape

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στο Park City της Yutah ξεκίνησε το πιο ανεξάρτητο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ, το Sundance Film Festival που θα διαρκέσει δέκα ημέρες έως τις 29 του μήνα. Από το 1978 (στο Salt Lake City τότε και με τίτλο Utah/US Film Festival) έως σήμερα ανεξάρτητοι

κινηματογραφιστές από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο παρουσιάζουν τις δουλειές τους, τις ταινίες και τα ντοκιμαντέρ τους στους χιλιάδες θεατές που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στις αίθουσες του Sundance και δίνουν το ρυθμό για την κινηματογραφική σεζόν που πρόκειται να ακολουθήσει αποκαλύπτοντας μικρά ή και μεγαλύτερα διαμαντάκια του σινεμά.

Με 200 νέες ταινίες κάθε χρόνο οι οποίες επιλέγονται από συμμετοχές που αγγίζουν τις 9.000 και περισσότερους από 50.000 θεατές αλλά και ολόκληρη σχεδόν την πόλη να συμμετέχει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο Φεστιβάλ αλλά και στις μουσικές συναυλίες του, στις συζητήσεις, στις εκθέσεις τέχνης και στις παράλληλες εκδηλώσεις του το Sundance Film Festival αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά γεγονότα.

Φέτος, ανάμεσα στις ταινίες που διαγωνίζονται συμμετάσχει, για πρώτη φορά, και μια ελληνική. Το L του Μπάμπη Μακρίδη κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του σήμερα 23 Ιανουαρίου στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, λίγο πριν την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας στις 31 Ιανουαρίου στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ.

Η “Βασίλισσα του indie”, όπως την έχει χαρακτηρίσει το περιοδικό TIME, ηθοποιός και συγγραφέας Parker Posey θα είναι η οικοδέσποινα της τελετής απονομής των βραβείων του φετινού φεστιβάλ στις 28 Ιανουαρίου που θα μεταδοθεί σε live stream και από το www.sundance.org/festival.

Φέτος, για πρώτη φορά, το Sundance Film Festival  θα ταξιδέψει, μαζί με τον Robert Redford, έναν εκ των εμπνευστών του εκτός Αμερικής, στο The Ο2 του Λονδίνου από τις 26 έως τις 29 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα