The Bliss – Gabbatha

Όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι Bliss στα συναυλιακά πράγματα της Αθήνας, πολύ γρήγορα δημιουργήθηκε ένας θόρυβος γύρω από το όνομά τους. Ένας θόρυβος απόλυτα δικαιολογημένος, γεγονός που το συνειδητοποιεί κάποιος τόσο από τις ζωντανές τους εμφανίσεις, όσο και από το ντεμπούτο τους άλμπουμ, Gabbatha, το οποίο κυκλοφόρησε από την Spinalonga Records.

Όσοι κάνουν κέφι το σκληρό ήχο των 90s είναι βέβαιο ότι δεν θα απογοητευτούν αγοράζοντας Bliss.

Ζόρικες κιθάρες που φέρνουν στο μυαλό Tool και Alice in Chains, τιμούν ευλαβικά τα ψυχεδελικά γκάζια της περιόδου και προσθέτουν ένα ακόμα πολύ καλό άλμπουμ στον αντίστοιχο πλούσιο κατάλογο της σκληρής ελληνικής σκηνής.

Σε τι διαφέρουν οι Bliss; Το σφιχτοδεμένο τρίο από τον Πειραιά έχει στη σύνθεσή του την καλύτερη φωνή στην πιάτσα, το Βαγγέλη Κουραστή. Έχω την εντύπωση μάλιστα ότι άν ο Jerry Cantrell των Alice in Chains είχε δει πριν λίγα χρόνια τους Bliss live, τότε ο συμπαθής William DuVall, που είναι σήμερα στα φωνητικά της μπάντας, θα είχε κρατήσει την πρωινή του δουλειά και ο Βαγγέλης θα έπαιζε τώρα στο Champions League.

Στα συν του άλμπουμ μπαίνουν σίγουρα η λύρα και το νταούλι που ακούγονται σε ορισμένα σημεία, δίνοντας ένα ανατολίτικο χρώμα στις συνθέσεις. Στα μείον, η υπερβολικά μεγάλη διάρκεια ορισμένων tracks.

Click here to view the embedded video.

Keywords
Τυχαία Θέματα