Ανοιξιάτικη Θύελλα

Στα νεανικά του χρόνια και πολύ προτού συγγράψει ορισμένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας ο Tennessee Williams παίζει με τα πρωτόλεια των χαρακτήρων που θα συναντούσαμε αργότερα στα αριστουργήματά του και ξεσηκώνει μια «Ανοιξιάτικη Θύελλα».

Την εποχή εκείνη ο Αμερικάνος συγγραφέας είναι 26 ετών, ονομάζεται ακόμα Thomas Lanier Williams, είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και παίζει με τις λέξεις καταχωνιάζοντας, εν τέλει, τις σημειώσεις του κάπου όπου έμελλαν να μείνουν κρυμμένες μέχρι μια δεκαετία περίπου πριν.

Το έργο

Η Χέβενλι, νεαρή καλλονή

του Νότου και κόρη της ευυπόληπτης οικογένειας Κρίτσφιλντ, ο Ντίκ, ταπεινότερης καταγωγής εραστής της, ο Άρθουρ, διανοούμενος γαλαζοαίματος διεκδικητής της καρδιάς της και η σεμνή βιβλιοθηκάριος Χέρθα που αγαπά κρυφά τον Άρθουρ αποτελούν το ερωτικό κουαρτέτο που ξετυλίγεται στις όχθες του Μισσισιπί. Μέσα στη θλιβερή τους ιστορία οι ήρωες, βουτηγμένοι στις αντιφάσεις και τις ματαιώσεις των κοινωνικών συμβάσεων, θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τα όρια της τάξης τους για να αγγίξουν αυτό που ποθούν, μα δεν θα καταφέρουν ποτέ να δουν εκπληρωμένα τα όνειρά τους.

Mετάφραση: Βασίλης Χριστοφιλάκης – Νάντια Περιστεροπούλου
Φωτισμοί: Βασίλης Χριστοφιλάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λυδία Χρόνη

Παίζουν: Κατερίνα Μισιχρόνη, Παναγιώτης Εξαρχέας, Ένκε Φεζολλάρι, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Νάντια Περιστεροπούλου, Χρυσούλα Ζυβοπούλου, Μαργαρίτα Καστρινού, Τάσος Καρακύκλας, Νατάσα Οικονομόπουλου, Δέσποινα Νικητίδου

18 Νοεμβρίου έως 28 Ιανουαρίου 2011

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων
Παρασκευή, Σάββατο 21.00
Κυριακή 20.00

Τιμές Εισιτηρίων
18 €, 14 € (φοιτητές, άνεργοι & νέοι έως 26 ετών), 12 € (groups 10 ατόμων και πάνω)

Τεχνόπολις (Αποθήκη Δ9) 
Πειραιώς 100, Γκάζι
Κρατήσεις:  6932470722

Keywords
Τυχαία Θέματα