drog_A_tek@ Gagarin 205

Οι εμφανίσεις των drog_A_tek είναι περισσότερο ένα οπτικοακουστικό θέαμα παρά μια συναυλία. Και ως τέτοιο παρουσιάστηκε, επιτυχώς, από τους ίδιους το βράδυ της Παρασκευής στο Gagarin 205. Μέχρι ενός σημείου όμως…

Παρά το δύσκολο της ημέρας (απεργίες ΜΜΜ και ταξί) αρκετός ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στο γνωστό live στέκι της Αθήνας για να παρακολουθήσει ζωντανά την παρουσίαση του Too Late to Care, του νέου δίσκου της παρέας των drog_A_tek.

Η σκηνή γέμισε με το σχεδόν industrial σκηνικό που ετοίμασε το συγκρότημα για τη συγκεκριμένη παράσταση, και περιελάμβανε πέρα από τα μουσικά όργανα και τον ηχητικό εξοπλισμό, ένα super8 projector που προέβαλλε home made videos στο εσωτερικό του ολογράμματος μιας καρδιάς -του ζωτικού οργάνου, όχι του Αγίου Βαλεντίνου-. Όλα αυτά, παράλληλα με την προβολή του ντοκιμαντέρ Lektionen in Finsternis του Werner Herzog, το οποίο έντυσε ηχητικά το συγκρότημα, ξεδιπλώνοντας άψογα την κινηματογραφική δυναμική, την οποία αναμφισβήτητα διαθέτει η μουσική τους.

Το show των drog_A_tek χωρίστηκε άτυπα σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος και για 45 περίπου λεπτά, όσο διαρκεί το ντοκιμαντέρ, η μπάντα κατάφερε να δικαιολογήσει το ντόρο γύρω από το όνομά της. Η μουσική τους καθηλωτική, ιδιαίτερη, εκτελεστικά και αισθητικά άρτια, συνδυάζοντας μελωδίες και θορύβους που παράγεται είτε από κιθάρες, κρουστά, υπολογιστές και synthesizers, είτε από σωλήνες.

Στο δεύτερο μέρος, το ίδιο ντοκιμαντέρ παίχτηκε ξανά από την αρχή, γεγονός που δυστυχώς λειτούργησε ανασταλτικά, καθώς τα κομμάτια των drog_A_tek ακολουθούν την ίδια συνθετική και ηχητική γραμμή, δημιουργώντας έντονη την αίσθηση της επανάληψης του πρώτου μισού της παράστασης και οδηγώντας την τελικά σε πτωτική τάση. Την παρτίδα έσωσε η απουσία οπτικής επένδυσης στα τελευταία κομμάτια σε συνδυασμό με τα πιο δυνατά χαρτιά του Too Late to Care και κάπως έτσι η περίεργη αυτή βραδιά έφτασε στο τέλος της.

Στην πτωτική πορεία του δεύτερου μισού της παράστασης των drog_A_tek συνέβαλλε τα μέγιστα και η ενοχλητική φλυαρία των “γνωστών” θεατών του πίσω μέρους του Gagarin, οι οποίοι προφανώς βρέθηκαν εκεί περισσότερο για PR και κουβεντούλα παρά για να απολαύσουν όπως πρέπει την ιδιαίτερη συναυλία του ελληνικού συγκροτήματος.

Ανάμεικτα τα συναισθήματα λοιπόν σε αυτή την πρώτη παρουσίαση του νέου άλμπουμ των drog_A_tek. Η μουσική και το γενικότερο καλλιτεχνικό όραμα τους θα μπορούσε να έχει θεαματικά αποτελέσματα αν υποστηριζόταν από ένα καλύτερα σχεδιασμένο και ολοκληρωμένο οπτικό υπόβαθρο και ένα μικρότερης διάρκειας show. Η δυναμική, το ταλέντο, οι ιδέες και τα μέσα σαφώς και υπάρχουν. Η πορεία προς κάτι μεγαλύτερο από εδώ και πέρα είναι καθαρά θέμα επιλογών.

(Φωτογραφίες : Βαγγέλης Πατσιαλός)

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mixtape