Ένα τιμητικό βραβείο για τη Shirley MacLaine

Το θηλυκό μέλος του rat pack αποφάσισε να βραβεύσει το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου  (AFI) για τη συνολική προσφορά της στο σινεμά μέσα από την περίπου εξήντα ετών καριέρα της. Το πάντα σπινθηροβόλο βλέμμα της 77 ετών, πλέον, Shirley MacLaine θα αστράψει από συγκίνηση στις 7 Ιουνίου 2012 που θα γίνει η απονομή ενός βραβείου που μετράει, πια, 40 χρόνια ζωής, από το 1973 που δόθηκε για πρώτη φορά.

Το όνομα

της Shirley MacLaine θα προστεθεί σε μια λίστα με λαμπερά ονόματα και θρύλους του σινεμά όπως ο Billy Wilder, η Betty Davis, ο John Ford, ο James Cagney, η Meryl Streep, ο Martin Scorsese, ο Orson Welles και άλλοι πολλοί σημαντικοί εκπρόσωποι της έβδομης τέχνης.

H Shirley MacLaine, 77 ετών σήμερα, μεσουράνησε την δεκαετία του 60 με πολύ σημαντικές ταινίες ενώ στα εξήντα περίπου χρόνια της καριέρας της έχει προταθεί έξι, συνολικά, φορές για Όσκαρ το οποίο κέρδισε, τελικά, το 1984 για την ερμηνεία της στην ταινία «Σχέσεις Στοργής». Η καριέρα της ξεκίνησε κάπως παράδοξα, όταν ως πωλήτρια σε ένα μαγαζί ηλεκτρικών ειδών αποφάσισε να τραβήξει το βλέμμα των περαστικών στη βιτρίνα του χορεύοντας (…).

Ο Πρόεδρος του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Κινηματογράφου (AFΙ), Bob Gazzale μιλώντας για την τιμώμενη της βραδιάς είπε πως οι λόγοι για τους οποίους είναι αγαπητή είναι δύσκολο να χωρέσουν σε μια βραδιά: «Πώς να συνοψίσεις μία ζωή που πέρασε από τον κινηματογράφο στην τηλεόραση και από το θέατρο, στη λογοτεχνία και ακόμα πιο πέρα. Ακόμα κι αν μείνει κανείς στις ταινίες της, το έργο της διασχίζει κινηματογραφικά είδη και δεκαετίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα