Η Maria Joáo και η Σαβίνα Γιαννάτου στο Half Note Jazz Club

16:17 7/12/2011 - Πηγή: Mixtape

Δύο κορυφαίες γυναικείες φωνές της σύγχρονης μουσικής, την Maria Joáo και την Σαβίνα Γιαννάτου , φιλοξενεί από σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, ως και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου το Half Note Jazz Club.

Η Maria Joáo είναι μία παγκόσμια καλλιτέχνης.  Η επωνομαζόμενη και “Vocal Queen of Portugal” προέρχεται από μια Πορτογαλοαφρικάνικη κληρονομιά που φρόντισε σ’όλη  την πορεία της να βρίσκεται με τις αισθήσεις της ανοιχτές  σε κάθε εξέλιξη της σύγχρονης τζαζ.

Ιστορικά

είναι τα ντουέτα της με την Γιαπωνέζα πιανίστρια της free jazz Aki Takase στα 80’s  αλλά και οι συνεργασίες της με J. Zawinul, Hermeto Pascoal, R. Towner και άλλους,  ενώ διαχρονική είναι  η συνεργασία με τον κορυφαίο πιανίστα Mario Laginha, με τον οποίο έκανε τις πολλές επιτυχίες.

Η Σαβίνα Γιαννάτου – μία από της κορυφαίες φωνές της χώρας μας -  έχει ήδη μια σπουδαία διαδρομή στο τραγούδι που εκτείνεται από το έντεχνο, το αναγεννησιακό, το μεσαιωνικό και φτάνει στο παραδοσιακό και την Μεσόγειο, πάντα σε εξαιρετική σχέση με το πειραματικό στοιχείο και την έντονα διαπολιτισμική χροιά.

Με πάνω από 20 δίσκους  – με αποκορύφωμα την συνεργασία διαρκείας με την ECM – στο ενεργητικό της μέχρι σήμερα και περιοδείες ανά τον κόσμο, η Σαβίνα είναι μία διαρκώς ανανεούμενη μορφή της σύγχρονης μουσικής.

Στις παραστάσεις της με την Ευγενία Καρλαύτη στο πιάνο προσεγγίζει γνωστά κομμάτια με ένα τελείως διαφορετικό αυτοσχεδιαστικό τρόπο.

Maria João: φωνή
Σαβίνα Γιαννάτου: φωνή
Ευγενία Καρλαύτη: πιάνο
João Farinha: Fender Rhodes / πλήκτρα
André Nascimento: eletronics

HALF NOTE JAZZ CLUB
Tριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες-Κρατήσεις
210 9213310
www.halfnote.gr
www.ticketnet.gr
www.viva.gr

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : ΤΡΑΠΕΖΙ: 25€ , ΒΑR & ΕΞΩΣΤΗΣ 20€,  ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (BAR & ΕΞΩΣΤΗΣ): 15

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τετάρτη  έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00

Keywords
Τυχαία Θέματα