Η Κινηματογραφική Λέσχη

11:55 4/6/2011 - Πηγή: Mixtape
Ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ (καμιά σχέση με τον κιθαρίστα των Floyd) είναι ένας κριτικός κινηματογράφου από τον Καναδά, του οποίου ο 15χρονος γιος εν μέσω των εφηβικών του ανησυχιών αποφασίζει να παρατήσει και το σχολείο. Ο πατέρας είναι και αυτός στη δίνη των δικών του προβλημάτων, με κύριο τη δυσκολία ανεύρεσης δουλειάς. Η ιδέα του στη συγκεκριμένη περίσταση δεν είναι άλλη από το να συμφωνήσει με τον γιο του να αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να βλέπουν τουλάχιστον τρεις ταινίες τη βδομάδα. Αν ο μικρός αθετούσε την υποχρέωσή του θα έπρεπε να επιστρέψει στο σχολείο ή να βρει δουλειά.Εναλλακτική
επιμόρφωση; Απόδραση από την πραγματικότητα; Ανεύρεση στόχου και νοήματος στη ζωή; … πιθανόν όλα αυτά μαζί και πολλά ακόμα που μπορεί να σου προσφέρει ο κινηματογράφος.Ο Γκίλμουρ στο αυτοβιογραφικό αυτό βιβλίο αναπτύσσει μια ενδιαφέρουσα οπτική απέναντι σε γνωστές και όχι τόσο γνωστές ταινίες (εστιάζει σε μικρά πράγματα που δεν προσέχεις συνήθως με την πρώτη ματιά) και ταυτόχρονα στην εφηβεία κυρίως από την πλευρά του ανασφαλή γονιού. Όλα αυτά σε ένα ελαφρύ και ευχάριστο κείμενο (σίγουρα θα κυλάει ευχάριστα σε μια παραλία) το οποίο σε κρατάει μέχρι τέλους, ειδικά στην περίπτωση που κουβαλάς και λίγο το μικρόβιο του σινεφιλ.Τίτλος: Η Κινηματογραφική Λέσχη (The film club)
Συγγραφέας: David Gilmour
Μετάφραση: Γιώργος Καλαμαντής
Εκδότης: Πατάκης, 2011
260 σελίδες Video : O David και ο Jesse Gilmour συζητούν για την “Κινηματογραφική Λέσχη”Click here to view the embedded video.
Keywords
Τυχαία Θέματα