Μεγάλος διαγωνισμός της Inkpress του Κορμοράνου με αφορμή το νέο βιβλίο “Εκτροχιασμένη Πόλη” του Kaz

Οι πάντα δραστήριοι φίλοι μας του Κορμοράνου κυκλοφορούν από τις 12 Δεκεμβρίου μέσω της Inkpress ένα νέο βιβλίο, τέταρτο της σειράς, αυτή τη φορά του Λιθουανικής καταγωγής Αμερικανού Kaz, με τίτλο “Εκτροχιασμένη Πόλη” (πρωτότυπος τίτλος “Sidetrack City“).

Το βιβλίο “Εκτροχιασμένη Πόλη” αποτελείται από μερικές από τις πιο μακροσκελείς ιστορίες του Kaz, με πιο χαρακτηριστική την ομώνυμη, όπου ο νεαρός Μπίζμαρκ βρίσκεται αντιμέτωπος με αστικούς τυφώνες, το τρένο του διαβόλου και μια ιπτάμενη γουρουνοκεφαλή.

Ο

Kaz γεννήθηκε το 1959 στο Νιού Τζέρσι, σπούδασε κόμικς στη Σχολή Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης με δασκάλους τους Art Spiegelman και Harvey Kurtzman, το 1991 δημιούργησε το Underworld (πολλάκις υποψήφιο για βραβείο Harvey εβδομαδιαίο κόμικ στριπ που συνεχίζει ακόμα και το οποίο έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής σε μορφή πέντε συλλογών από τη fantagraphics), από το 2001 εργάζεται και σε παραγωγές κινουμένων σχεδίων, έχει μεταξύ άλλων γράψει για τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη ενώ πρόσφατα κέρδισε Emmy για τη σειρά Ο Λάζλο στην κατασκήνωση. Στην Ελλάδα έχει βρεθεί στο παρελθόν ο Kaz και ως επίσημος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ κόμικς της Βαβέλ.

Αυτή την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 20:00 στο Vinyl Microstore (Διδότου 34) θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου – με το ανάλογο party με την DJ Θάλεια.

Σήμερα όμως η inkpress και ο Κορμοράνος χαρίζουν 20 αντίτυπα από τις τρεις πρώτες εκδόσεις τους (τα “Schizo“, “Σαν Σιδερένιο Ομοίωμα Γαντιού από Βελούδο” και “Ποτέ δεν σε συμπάθησα“) στους 20 πρώτους που θα μπουν στο http://www.kormoranos.gr και θα απαντήσουν σωστά στην ερώτηση του διαγωνισμού που θα βρείτε εκεί στέλνοντας email στο [email protected].

Βιαστείτε λοιπόν!

===============================

ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΕΝΗ ΠΟΛΗ
Δημιουργός: KAZ
Εκδόσεις: inkpress / Κορμοράνος
Μετάφραση κι επιμέλεια: Ιλάν Μανουάχ, Χάρης Λαγκούσης
Σελίδες: 64
Τιμή: 8 ευρώ

Κινούμενα κτίρια, ζωντανά εργοστάσια, το τρένο του Διαβόλου και μια ιπτάμενη γουρουνοκεφαλή που τη λένε Τσάρλι είναι λίγα από τα εκπληκτικά φαινόμενα που ξεπετάγονται μέσα από την Εκτροχιασμένη Πόλη.
Μπείτε σε αυτή τη μετα-βιομηχανική πόλη βγαλμένη από το μυαλό του Kaz, δημιουργού του εβδομαδιαίου στριπ Underworld.

Links
http://www.kormoranos.gr
http://www.inkpress.gr
http://www.kazunderworld.com
http://www.vinylmicrostore.gr

Click here to view the embedded video.

Click here to view the embedded video.

Keywords
Τυχαία Θέματα