Μια παλιότερη Οσκαρική υποψηφιότητα της Meryl Streep ξανά στο προσκήνιο

10:54 28/2/2012 - Πηγή: Mixtape

H Meryl Streep κέρδισε την Κυριακή το βράδυ το 3ο της Όσκαρ στην 17η υποψηφιότητά της ως Μάργκαρετ Θάτσερ στην ταινία Σιδηρά Κυρία. Το 1988 το όνομά της ήταν, και πάλι, στην πεντάδα των Οσκαρικών υποψηφιοτήτων για 8η φορά με την ερμηνεία της στην ταινία Κραυγή στο Σκοτάδι στην οποία υποδυόταν την Lindy Chamberlain, στην αληθινή ιστορία

της οποίας είχε βασιστεί η ταινία του Fred Schepisi.

Η Chamberlain είναι μια Αυστραλή μητέρα η οποία είχε φυλακιστεί αδίκως με την κατηγορία πως είχε σκοτώσει το εννέα εβδομάδων παιδί της. Το δικαστήριο άνοιξε ξανά την υπόθεση για να εξετάσει αν, πράγματι, η Chamberlain ήταν υπεύθυνη ή όχι για το θάνατο του παιδιού το οποίο είχε σκοτώσει ένα dingo (άγριο σκυλί της Αυστραλίας).

Η Lindy έγινε μια από τις πιο μισητές γυναίκες της Αυστραλίας αλλά αφέθηκε ελεύθερη τρία χρόνια μετά τη έκτιση της ποινής της σε ισόβια κάθειρξη όταν βρέθηκε το ζακετάκι του μωρού σε ένα ερημικό σημείο κοντά σε μια αγέλη dingo. Ελεύθερος αφέθηκε και ο σύζυγός της ο οποίος είχε καταδικαστεί, επίσης, ως συνεργός φόνου.

Η Chamberlain επέστρεψε στο δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα με νέα αποδεικτικά στοιχεία για τα αίτια θανάτου της κόρης της τον Αύγουστο του 1980 θέλοντας να αποκαταστήσει την αλήθεια, στη μνήμη του παιδιού της μια που παρότι αφέθηκε ελεύθερη το πιστοποιητικό θανάτου της μικρής Azaria το 1988 που κυκλοφόρησε η ταινία Κραυγή στο Σκοτάδι έγραφε ακόμα ως αίτιο ‘λόγω άγνωστης αιτίας’.

Keywords
Τυχαία Θέματα