Νύχτες Πρεμιέρας 2012: οι 10 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε

10:45 18/9/2012 - Πηγή: Mixtape

Πελαγώσατε με το δαιδαλώδες πρόγραμμα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας  Cosmote; Δεν ξέρετε αν πρέπει να προτιμήσετε Χάνεκε από Κρόνενμπεργκ και βαρύγδουπο ανθρώπινο δράμα από χαριτωμένη quirky κωμωδία; Εμείς είμαστε εδώ.

Από την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου και για τις επόμενες 10 μέρες, το σινεφίλ κοινό της Αθήνας έχει την τιμητική του με την επιστροφή του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ της πόλης.

Όπως κάθε

χρόνο, το πρόγραμμα του φεστιβάλ (το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε και να μελετήσετε από εδώ) περιέχει κάτι για κάθε γούστο. Βραβευμένες ταινίες από τα μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, μουσικά ντοκυμαντέρ, σπάνια κλασσικά αριστουργήματα αλλά και ιδιαίτερες quirky indie κωμωδίες, ανεξάρτητες παραγωγές θρίλερ και κατεστραμμένες σπλατεριές.

Εμείς κάτσαμε και λιώ-σα-με τον κατάλογο των ταινιών, είδαμε όλα τα τρέηλερ, ψάξαμε και σας φέρνουμε  την εντελώς υποκειμενική λίστα με τις 10 ταινίες του φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε!

*(για να χωρέσουμε δέκα μόλις ταινίες -καταραμένε αρχισυντάκτη- αφήνουμε έξω τις προφανείς crowd-pleaser πρεμιέρες που θα μπορείτε να δείτε μετά από μερικές εβδομάδες και σε κανονική διανομή. Το φεστιβάλ είναι μια χρυσή ευκαιρία για να μπορέσουμε να δούμε στο σινεμά κάποιες βραβευμένες ή σπάνιες ταινίες που δεν θα βρείτε αλλού μέσα στη χρονιά – ότι και να πούμε βέβαια σιγά μην κρατηθείτε ούτε εσείς ούτε εμείς να μην δούμε «πρώτοι απ’όλους» τον Πάττινσον στο COSMOPOLIS του Κρόνενμπεργκ ή τον Χρυσό Φοίνικα του Χάνεκε στο AMOUR)

TEDDY BEAR

Ο αξιολάτρευτος Μπούμπης με τα τατουάζ και τα θεόρατα μούσκουλα κρύβει την ντροπαλότητα, αθωότητα και γλυκάδα ενός μικρού παιδιού. Μετά από ένα ταξίδι του στην Ταϊλάνδη θα αποφασίσει έστω στα 38 του να απογαλακτιστεί επιτέλους από την δεσποτική μητέρα του. Βραβείο σκηνοθεσίας στο Διεθνές Διαγωνιστικό του Σάντανς και βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας στην Μπερλινάλε του 2008 (στην αρχική της μορφή).


MARINA ABRAMOVIC: THE ARTIST IS PRESENT

Τον Μάιο του 2010 η «Γιαγιά του Περφόρμανς» Μαρίνα Αμπράμοβιτς πέρναγε 7μιση ώρες τη μέρα ακούνητη, αγέλαστη, αμίλητη, νηστική σε ένα τραπέζι να κοιτάει απλώς τους επισκέπτες της έκθεσης που έπαιρναν την θέση απέναντι της. Τι δύναμη έχει ένα βλέμμα και τι τέχνη περικλείει μια παρουσία;

SAFETY NOT GUARANTEED / Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ

«ΖΗΤΕΙΤΑΙ: Κάποιος να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο μαζί μου. Δεν είναι αστείο. Θα πληρωθείτε μόλις γυρίσουμε. Πρέπει να φέρετε τα δικά σας όπλα. Το έχω ξανακάνει μόνο μια φορά ακόμη. Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ.»
Αγαπάμε Aubrey Plaza (Parks and Rec, Scott Pilgrim). Πόσο μάλλον όταν απαντάει ως undercover δημοσιογράφος σε μια αγγελία για σύντροφο σε time travel περιπέτεια η οποία αρχίζει να αποδεικνύεται ύποπτα όχι φάρσα ή προϊόν παραίσθησης. Και είναι και cute ο άτιμος. Εγγυημένη απολαυστική Sci-fi Rom-com.

THE SESSIONS / ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗΣ

Ο ανάπηρος από το

Keywords
Τυχαία Θέματα