Νύχτες Πρεμιέρας: Κερδίστε προσκλήσεις για την προβολή του “Cloclo / My Way”

11:09 25/9/2012 - Πηγή: Mixtape

Τον ονόμασαν τον Γάλλο Ελβις Πρίσλεϊ και για σχεδόν δύο δεκαετίες υπήρξε το απόλυτο ποπ είδωλο στην χώρα του. Ηταν ένας από τους συνθέτες του «Comme d’ Ηabitude», του τραγουδιού που στη συνέχεια μετονομάστηκεσε «My Way» και έγινε διάσημο σε όλο τον πλανήτη απ’ τη φωνή του Φρανκ Σινάτρα. Το «My Way» είναι η αληθινή ιστορία του Κλοντ Φρανσουά και ακολουθεί τη ζωή του χαρισματικού αστέρα από την γέννησή του στην Αίγυπτο

και τις δύσκολες συνθήκες του επαναπατρισμού, μέχρι και την είσοδό του στη βιομηχανία του θεάματος και την απόλυτη καταξίωση. Χαρισματικός αλλά και ματαιόδοξος, ο Φρανσουά γρήγορα εμπέδωσε τους κανόνες του μιντιακού παιγνίου και εξελίχθηκε σε βιρτουόζο χειριστή της δημόσιας εικόνας του. Ο Φλοράν Εμίλιο Σίρι σκηνοθετεί την βιογραφία του και παραθέτει στο σελιλόιντ τον ακραία φιλόδοξο χαρακτήρα, τις δυσλειτουργικές σχέσεις του με τις γυναίκες αλλά και τις αδιαμφισβήτητες αρετές ενός άνδρα του οποίου η καριέρα τελείωσε άδοξα μετά τον τραγικό θάνατό του στα 39 από ηλεκτροπληξία.

cloclo – trailer από NyxtesPremieras

Πρωτότυπος τίτλος: Cloclo
Σκηνοθεσία / Director: Florent-Emilio Siri
Σενάριο / Screenwriters: Julien Rappeneau, Florent-Emilio Siri
Φωτογραφία / DoP: Giovanni Fiore Coltellacci
Μουσική / Music: Alexandre Desplat
Μοντάζ / Editor: Olivier Gajan
Ηθοποιοί / Principal Cast: Jeremie Renier, Benoit Magimel, Monica Scattini, Sabrina Seyvecou
Γαλλία, Βέλγιο / France, Belgium
2012
Εγχρωμο / Color
148′
Γαλλικά, Ιταλικά, Αγγλικά, Αραβικά / French, Italian, English, Arabic

Η ταινία “Cloclo / My Way“ θα προβληθεί το Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ 1 στις 23:00 στο πλαίσιο του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας!

Το mixtape.gr σε συνεργασία με το Φεστιβάλ προσφέρει  3 διπλές προσκλήσεις σε ισάριθμους αναγνώστες του για την προβολή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα email στην διεύθυνση [email protected] με θέμα “Cloclo” αναφέροντας φυσικά και το ονοματεπώνυμό σας. Οι τυχεροί θα ενημερωθούν με email.

Keywords
Τυχαία Θέματα