Ο Hans Zimmer λέει όχι στα Όσκαρ

Το νέο πως ο συνθέτης των Όσκαρ, Hans Zimmer, δεν επιθυμεί να διαγωνιστεί φέτος για ένα ακόμα βραβείο (έχει προταθεί για εννέα και έχει κερδίσει το ένα) πρέπει να έκανε πολλούς συναδέλφους του να ξεφυσήξουν με ανακούφιση.

Ο γνωστός για τα υποβλητικά κομμάτια του -όπως η μουσική του Inception- συνθέτης δήλωσε πως φέτος δεν θα θέσει υποψηφιότητα για τα βραβεία της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου

ούτε με την ταινία Rango ούτε με τον Sherlock Holmes: A Game of Shadows γιατί θέλει να μείνει εκτός, να το παρακολουθήσει ως εξωτερικός παρατηρητής και δίχως άγχος και αγωνία για μια φορά. Και χωρίς την τρέλα που συνοδεύει κάθε φορά μια υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ, τις αμέτρητες συνεντεύξεις, τα party, τα τηλεφωνήματα στη μέση της νύχτας, τους paparazzi κατ τα λοιπά.

Εν μέρει η απόφασή του αυτή έχει να κάνει και με το θάνατο του επί πολλά χρόνια υπεύθυνου δημοσίων σχέσεών του Ronni Chasen. Τώρα που θα έχει χρόνο ο Γερμανός συνθέτης ίσως να αποφασίσει να αναβιώσει την καριέρα του ως μέλος pop συγκροτήματος, έτσι για αλλαγή. Πώς μας ήρθε αυτό; Μα επειδή ο Hans Zimmer αρχικά έγινε διάσημος ως μέλος των The Buggles που δεν είναι άλλοι από τους δημιουργούς του κομματιού «Video Killed the Radio Star» που έγινε διεθνές mega hit όταν σήμανε μια νέα εποχή ξεκινώντας την ιστορία του MTV, ως το πρώτο video clip που μεταδόθηκε από το μουσικό κανάλι.

Το πιθανότερο, βέβαια, είναι να εξακολουθήσει να γράφει τις εξαιρετικές μουσικές του για ταινίες και να επανέλθει δριμύτερος του χρόνου στα Όσκαρ για να συμπληρώσει δεκάδα υποψηφιοτήτων. Είναι, άλλωστε, έτοιμη η μουσική της ταινίας  The Dark Night Rises και της τρίτης συνέχειας της Μαδαγασκάρης που είμαστε σίγουροι πως θα πρωταγωνιστήσουν τον επόμενο χρόνο στα βραβεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα