Ο Michael Rother στο Plisskën Festival 2012

11:22 27/1/2012 - Πηγή: Mixtape

Ένας από τους πιο σημαντικούς μουσικούς της krautrock είναι το πρώτο όνομα που ανακοινώνεται για το πολυαναμενόμενο Plisskën Festival 2012 .O Γερμανός Michael Rother είναι μια από τις πιο κομβικές φιγούρες στην σύγχρονη γερμανική σκηνή.

Αν και ήταν μέλος κάποιων μικρών σχημάτων στα 60s, ο Michael Rother και ο Klaus Dinger -που απεβίωσε, δυστυχώς, το 2008- ξεκίνησαν την καριέρα τους ουσιαστικά το 1971 περνώντας από μια πρώιμη μορφή των Kraftwerk για να φτιάξουν το 1971 τους Neu!

Μπορεί

οι Neu! να είχαν μια βραχύβια καριέρα -μόλις πέντε χρόνια και μόλις τρεις δίσκοι (Neu! – 1972, Neu! 2 – 1973 και Neu!’75 – 1975)- αλλά στην διάρκεια των ετών που ακολούθησαν και μέχρι σήμερα ενα από τα πιο επιδράστικα σχήματα της γενιάς τους καθώς στούς δίσκους τους συνυπήρχαν αρμονικά ο ανελέητος motorik ρυθμός στα drums, proto-punk ξεσπάσματα στις κιθάρες, ambient περάσματα, κάποια από τα πρώτα παραδείγματα remix (όλη η δεύτερη πλευρά του Neu! 2) ενώ είναι χαρακτηριστική και η pop art αισθητική των εξώφυλλων.

Σχεδόν παράλληλα με τους Neu! (διαλύθηκαν το 1975 και επανασυνδέθηκαν σποράδικα τα επόμενα χρόνια για κάποια live και ηχογραφήσεις), ο Michael Rother συνεργάστηκε με  τους Dieter Moebius και Hans-Joachim Roedelius των Cluster στο σχήμα των Harmonia αφήνοντας δύο εξαιρετικούς kraut δίσκους (Musik Von Harmonia – 1974, Deluxe – 1975) .

Από το 1977 και μετά άρχισε να κυκλοφορεί προσωπικούς δίσκους (σε αρκετούς από τους οποίους συμμετέχει ο σπουδαίος Jaki Liebezeit των Can) ανά αραία χρονικά διαστήματα. Το 2010 επέβλεψε προσωπικά την επανέκδοση όλων των διαθέσιμων ηχογραφήσεων των Neu! σε ένα εξαιρετικά προσεγμένο Vinyl Box Set ενώ την ίδια χρονιά πραγματοποίησε και μια περιοδεία με τον Steve Shelley των Sonic Youth και τον Aaron Mullen των Tall Firs ως HalloGallo 2010 παίζοντας τα τραγούδια των Neu!

Σαφώς και αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον την εμφάνιση του Michael Rother στο Plisskën Festival 2012, ενώ να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τις δικές μας ασφαλείς πληροφορίες, ένα ακόμα όνομα που θα ανακοινωθεί και επίσημα σύντομα είναι οι Male Bonding.

Το Plisskën Festival 2012 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαϊου, την ερχόμενη Κυριακή θα βγουν προς πώληση περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων με τιμή 20 Ευρώ – πληροφορίες σύντομες – ενώ περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του συνόλου του line up και όλες τις πληροφορίες στις 12 Φεβρουαρίου.

Νeu! – ‘Fur Immer’ [Audio Only]

Harmonia – ‘Watussi’ [Video]

Michael Rother – ‘Zyklodrom’ [Audio only]

Hallo Gallo 2010  -’Negativland’ [Live]

Hallo Gallo 2010 – ‘Hallogallo’ [Live]

Keywords
Τυχαία Θέματα