Ο Ricky Gervais ΔΕΝ είναι politically correct

12:21 10/4/2012 - Πηγή: Mixtape

Και η γη έχει σχήμα ωοειδές και, επίσης, γυρίζει.

O Βρετανός κωμικός βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατηγορία πως χλευάζει, στη νέα του δημιουργία με τίτλο Derek, που προβάλλεται στις 12 Απριλίου στο Βρετανικό Channel 4, τους ανθρώπους με μαθησιακές δυσκολίες.

Η Nicky Clark, υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των ατόμων με ιδιαιτερότητες στη μάθηση είχε ήδη ενοχληθεί και αντιδράσει επειδή ο Ricky χρησιμοποιούσε τη λέξη mong (μόγγολο) για να περιγράψει τον χαρακτήρα

του Derek που δημιούργησε και ο ίδιος υποδύεται στην ομώνυμη παραγωγή στο twitter, λέξη που προσβάλει τους ανθρώπους με σύνδρομο Down.

Ο ίδιος ο Gervais υποστήριξε πως ο Derek, ένας πράγματι χαζούλης υπάλληλος γηροκομείου, είναι μεν ένας άνθρωπος με ιδιαιτερότητες, όπως όλοι μας, αλλά όχι με κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα και το κυριότερο επιχείρημά του ως προς την αλήθεια αυτού του ισχυρισμού δεν είναι άλλο από το ότι τον χαρακτήρα τον έχει δημιουργήσει ο ίδιος οπότε, προφανώς, ξέρει καλύτερα από όλους περί τίνος πρόκειται.

«Αν εγώ λέω πως δεν είναι ανάπηρος, τότε δεν είναι. Ένας φανταστικός χαρακτήρας γιατρού δε μπορεί να έρθει και να αποδείξει πως είμαι λάθος… Είναι διαφορετικός. Αλλά διαφορετικοί είναι και πολλοί ακόμα άνθρωποι. Δεν είναι ο εξυπνότερος τύπος αλλά είναι πιο έξυπνος από τον πατέρα Dougal (από την τηλεοπτική σειρά Father Ted) και όχι και τόσο διαφορετικός από τον Mr.Bean… Είναι βασισμένος σε αυτούς τους ανθρώπους που συναντάμε στο περιθώριο της κοινωνίας. Nerds, μοναχικοί, όχι επιτυχημένοι» είπε ο ίδιος ο Ricky Gervais απαντώντας στις κατηγορίες και μάλιστα σε συνέντευξη που έδωσε στην ίδια την Klark για το site της.

Καλά τα λέει ο Ricky βεβαίως αλλά όσο να ναι δεν έχει και το πιο άσπιλο παρελθόν όσον αφορά στο πώς διακωμωδεί ανθρώπους. Ο Karl Pilkington, για παράδειγμα, στη σειρά An Idiot Abroad παρότι επανειλημμένως έχει δηλώσει πως είναι φίλος του δεν παρουσιάζεται ως ο ευφυέστερος άνθρωπος του πλανήτη (το λέει και ο τίτλος, άλλωστε «Idiot») ενώ στην κωμική σειρά Life Is Too Short το χιούμορ του περιέλαβε τους νάνους. Για να μη συζητήσουμε για τα κείμενά του στις Χρυσές Σφαίρες που προκάλεσαν θυμό σε ένα σωρό A-listers (αν και έκαναν την τελετή απονομής των Golden Globes πολύ πιο ενδιαφέρουσα από την αντίστοιχη των Όσκαρ).

Είπαμε ο Ricky δεν είναι politically correct και αυτό είναι αξίωμα.

Δείτε και μερικά αποσπάσματα από το Derek.

Keywords
Τυχαία Θέματα