Οι Mad Men επιστρέφουν στις 25 Μαρτίου

12:38 20/3/2012 - Πηγή: Mixtape

Ο χρόνος περνάει και οι Mad Men τον ακολουθούν. Το ξύλο, οι καστανοί και βουργουνδί χρωματισμοί που έδωσαν στο πιο stylish σίριαλ της TV την ατμόσφαιρά του αντικαθίστανται από λευκές μοκέτες και κόκκινες εντυπωσιακές καρέκλες που συνάδουν, πια, με την εποχή στην οποία εκτυλίσσονται οι ιστορίες των διαφημιστών της Madison Avenue.

Αν και ο δημιουργός της σειράς Matthew Weiner δεν θέλησε να αποκαλύψουν οι τυχεροί δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν ήδη

την πρεμιέρα του πρώτου δίωρου επεισοδίου με το οποίο θα ξεκινήσει ο πέμπτος κύκλος μετά από το διάλειμμα 17 μηνών του κάποιοι δεν κρατήθηκαν. Βρισκόμαστε στο 1966 και ο Don Draper μαζί με τους συνεργάτες του έχουν καταφέρει να υπερπηδήσουν την οικονομική καταστροφή με την οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι στο τέλος του τέταρτου κύκλου, αν κρίνει κανείς από το νέο του τέλειο και υπερπολυτελές διαμέρισμα. Το ερώτημα που παραμένει να απαντηθεί είναι το αν ο Don παντρεύτηκε, τελικά, τη γραμματέα του στην οποία είχε κάνει πρόταση γάμου λίγο πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους της τέταρτης σεζόν αλλά και τι μέλλει γενέσθαι στα επεισόδια της πολυαναμενόμενης πέμπτης σεζόν που ακολουθούν.

Στο μεταξύ η Mad Men- mania δεν έχει τέλος αλλά έχει και αρκετούς αντιπάλους, βεβαίως. Ένας δημοσιογράφος επεσήμανε στον δημιουργό της σειράς πως το τραγούδι The Look of Love της Dusty Springfield που ακουγόταν στο πρώτο επεισόδιο δεν είχε κυκλοφορήσει παρά αρκετούς μήνες αργότερα μετά τη στιγμή κατά την οποία εκτυλίσσονται τα γεγονότα. Και ο Matthew Weiner έσπευσε να μιξάρει εκ νέου το επεισόδιο με άλλο τραγούδι ενώ, παράλληλα, απάντησε με επίσημη επιστολή του στον δημοσιογράφο που επεσήμανε το λάθος στην οποία το παραδέχτηκε και απέδειξε πως, ναι, υπάρχει τρόπος να κάνεις μια γκάφα να λειτουργήσει υπέρ σου.

Νωρίτερα τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου είχαν αντιδράσει απέναντι στην καμπάνια της σειράς. Στους -βραβευμένους- τίτλους αρχής της σειράς φαίνεται ένας άνδρας να πηδάει από τον ουρανοξύστη όπου βρίσκονται τα γραφεία της διαφημιστικής εταιρείας των Mad Men, ένας συμβολισμός της εσωτερικής πτώσης του που δεν είχε ενοχλήσει μέχρι στιγμής τους συγγενείς των ανθρώπων που πήδηξαν από τους δίδυμους πύργους. Τα διαφημιστικά πανό, όμως, με τα οποία ντύθηκαν οι ράχες των κτηρίων που βρίσκονταν ένα μόλις οικοδομικό τετράγωνο από το Ground Zero και πάνω τους αποτύπωναν τον ίδιο άνδρα σε πτώση προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Το AMC ανάμεσα στα υπόλοιπα trailer που κυκλοφόρησε για τη σειρά συμπεριέλαβε και ένα ιδιαίτερα χιουμοριστικό με τίτλο The Zombies Are Back, έμμεση αναφορά στην έτερη επιτυχημένη σειρά του The Walking Dead που μόλις ολοκληρώθηκε για φέτος με το απαραίτητο λουτρό αίματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα