Παππού Hollywood, θα μου διαβάσεις ένα παραμύθι;

«Ευχαρίστως παιδί μου» θα μου απαντούσαν αν τους έθετα την άνωθι ερώτηση η Annette Bening, η Jennifer Connelly, ο Colin Firth, ο Samuel L Jackson, η Nicole Kidman, η Naomi Watts, η Kate Winslet, η Meg Ryan,

ο Dustin Hoffman και μερικοί ακόμα Χολιγουντιανοί stars οι οποίοι ανέλαβαν νέο ρόλο, αυτόν του αφηγητή.

Εντάξει, όχι σε παραμύθια αλλά σε κλασικά κείμενα της λογοτεχνίας αλλά δεδομένου του ότι κάθε λογοτεχνικό κείμενο είναι αποκύημα της φαντασίας και, άρα, παραμύθι ο ρόλος που θα τους είχα ζητήσει να παίξουν θα ταίριαζε γάντι στις νέες τους δουλειές.

Τα audio books είναι, όπως φαίνεται, η νέα αγγλική τρέλα και από εκεί που τις φωνές τους για τις διηγήσεις δάνειζαν μέχρι τώρα άγνωστοι ηθοποιοί, η A list του Hollywood έρχεται να τους αντικαταστήσει με τις διάσημες φωνές τους να αφηγούνται κείμενα της κλασικής λογοτεχνίας.

Η Kate Winslet ονειρεύεται εδώ και χρόνια να παίξει στην κινηματογραφική μεταφορά της «Τερέζ Ρακέν» του Emil Zola αλλά αφού το Hollywood δεν το παίρνει απόφαση τελικά θα την αφηγηθεί σε audio book. H Nicole Kidman, που κέρδισε το 2003 ένα Όσκαρ υποδυόμενη την Virginia Woolf θα ηχογραφήσει το μυθιστόρημά της «Στο Φάρο». Ο, επίσης βραβευμένος με Όσκαρ, Colin Firth θα αφηγηθεί «Το Τέλος μιας Σχέσης» του Graham Green. Η Kim Basinger τη νουβέλα του 1899 της Kate Chopin «The Awakening». O Samuel L jackson το βιβλίο του Chester Himes «A Rage in Harlem». Η Jennifer Connelly θα διηγηθεί την ιστορία του «The Sheltering Sky» του Paul Bowles. H Annette Bening θα αφηγηθεί την «Κυρία Ντάλογουεϊ» της Virginia Woolf. Η Naomi Watts το βιβλίο «Summer» της Edith Wharton. Η Meg Ryan την «Ανθρώπινη Κωμωδία» του William Saroyan και ο κατάλογος δεν θα τελειώσει εδώ αφού και άλλοι A-listers θα αναλάβουν το ρόλο του αφηγητή, σύντομα.

Οι ηχογραφήσεις θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο χρόνο από τη βρετανική Audible που προσδοκά να κερδίσει το ενδιαφέρον των βιβλιόφιλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα