Το ντοκιμαντέρ του Woody Allen

11:33 4/11/2011 - Πηγή: Mixtape

Όχι σε σκηνοθεσία Woody Allen όπως υποθέσατε αλλά για τη ζωή του αγαπημένου μας νευρωτικού σκηνοθέτη. Ο υπερπαραγωγικός σκηνοθέτης που γυρίζει περίπου μία ταινία ανά χρόνο (και πριν καλά καλά κλείσει, εδώ που τα λέμε, δωδεκάμηνο) Woody Allen γίνεται το θέμα του ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Robert B. Weide με τίτλο, απλά, Woody Allen:

A Documentary.

O Weide, o  οποίος εκτός από πολύ καλό ντοκιμαντερίστας και βασικός σκηνοθέτης της πετυχημένης τηλεπτικής σειράς Curb Your Enthusiasm, έχει σκηνοθετήσει και μία ταινία το συμπαθητικό αλλά μέτριο “How to Lose Friends & Alienate People”  ακολούθησε τον Woody Allen στο Λονδίνο και στο Παρίσι για να τον κινηματογραφήσει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των ταινιών Θα Συναντήσεις έναν Ψηλό Μελαχρινό Άνδρα και Μεσάνυχτα στο Παρίσι, αντιστοίχως, αλλά και στην προσωπική ζωή του, στο σπίτι του και στο στούντιο, στο μοντάζ και στους δρόμους της Νέας Υόρκης όπου διαθέτει τις περισσότερες αναμνήσεις του ο Woody.

Τα σπάνια πλάνα (μια που ο Woody Allen δεν είχε δώσει ποτέ πριν άδεια να τον κινηματογραφήσει κανείς εν ώρα εργασίας) συμπληρώνουν συνεντεύξεις ηρώων του όπως ηθοποιοί των ταινιών του, η αδερφή του και συνεργάτες. Διάσημοι, φυσικά, οι περισσότεροι.

Keywords
Τυχαία Θέματα