Τζόρνταν στο Θέατρο Τέχνης

10:32 2/2/2012 - Πηγή: Mixtape

Ο  σπαρακτικός μονόλογος «Τζόρνταν» των Ανν Ρέινολντς και Μόιρα Μποφίνι, που μετέφρασε ο Μάριος Πλωρίτης και διασκεύασε ο Νίκος Μαστοράκης, με την Μαρίνα Ασλάνογλου να υποδύεται την τραγική Σίρλεϋ Τζόουνς, μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρυσι, φέτος παρουσιάζεται ξανά, για λίγες παραστάσεις, από τις 6 Φεβρουαρίου.

Είναι η τέταρτη φορά που η Αθήνα υποδέχεται τη συγκλονιστική ιστορία της μητέρας που έπνιξε με τα ίδια της τα χέρια τον ανήλικο γιο της. Τον Τζόρνταν μας συνέστησε η Κάτια Δανδουλάκη,

πρώτη φορά ήταν στο θέατρο «Διονύσια» το 1993, ένα χρόνο μόλις μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου και έπειτα στο θέατρό της «Κάτια Δανδουλάκη» το 2000 με την ίδια στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τις δύο φορές. Τη σκυτάλη έδωσε στη Μαρίνα Ασλάνογλου την περίοδο 2010 – 2011 στο θέατρο «Αμιράλ» που με την ερμηνεία της απέσπασε το Θεατρικό Βραβείο Κοινού 2011 του περιοδικού «Αθηνόραμα. 

Το έργο

Η Σίρλεϋ έχει ήδη μεταφερθεί από την πτέρυγα τρελών των φυλακών στην αίθουσα αναμονής του δικαστηρίου. Εκεί περιμένει την απόφαση των δικαστών και των ενόρκων και θυμάται πώς έφτασε ως εδώ. Κατηγορείται για τη δολοφονία του παιδιού της. Ο βάναυσος εραστής της θέλει να πάρει το παιδί τους, τον Τζόρνταν. Όμως εκείνη δε μπορεί να ζήσει χωρίς τον Τζόρνταν, ούτε ο Τζόρνταν χωρίς εκείνη. Τον πνίγει και αυτοκτονεί. Όταν όμως συνέρχεται συνειδητοποιεί πως εκείνη έζησε ενώ το παιδί είναι νεκρό. Συνειδητοποιεί το αδιέξοδο.

Η Σίρλεϋ διηγήθηκε την ιστορία στην Ανν, τη μία από τις δύο συγγραφείς του έργου, όταν οι δυο τους ήταν συγκρατούμενες στη φυλακή.

Σκηνοθεσία/ Διασκευή κειμένου: Νίκος Μαστοράκης
Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Ερμηνεύει η Μαρίνα Ασλάνογλου

Από 6 έως 28 Φεβρουαρίου 2012Ημέρες και Ώρες παραστάσεων
Δευτέρα & Τρίτη στις 21.15Τιμές εισιτηρίων
20 €,  Φοιτητικό-ομάδες-Σύλλογοι 15 €, Νεανικό κάτω των 25 ετών 10 €

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝΦρυνίχου 14, Πλάκα
Τηλ: 210 3222464, 210 3236732
www.theatro-technis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα