Βραβεία Screen Actors Guild 2012

14:48 30/1/2012 - Πηγή: Mixtape

Οι ηθοποιοί έδωσαν τα βραβεία τους στους συναδέλφους τους και έστρωσαν μερικά ακόμα μέτρα από το κόκκινο χαλί των Όσκαρ

Η μεγαλύτερη ανατροπή στα φετινά SAG Awards δεν ήταν μόνο η ταινία The Artist που αν και σαρώνει ό,τι κινηματογραφικό βραβείο κυκλοφορεί δεν κέρδισε, όπως ήταν αναμενόμενο, και αυτό αλλά και η Meryl Streep

που το έχασε από την συμπρωταγωνίστριά της στην Αμφιβολία, Viola Davis που τιμήθηκε για την ερμηνεία της στην ταινία Οι Υπηρέτριες.

Τα βραβεία του Σωματείου των Ηθοποιών δόθηκαν χθες το βράδυ στο Shrine Exposition Hall του Λος Αντζελες και ανέδειξαν ως μεγάλο νικητή την ταινία Οι Υπηρέτριες που κέρδισε, συνολικά, τρία βραβεία ανάμεσα στα οποία και για το συνολικό καστ που θεωρείται το εφάμιλλο της καλύτερης ταινίας στα SAG Awards. Η Octavia Spencer για την ερμηνεία της στην ίδια ταινία κέρδισε το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου και, κάπως έτσι, μαζί και με την Viola Davis η ταινία έφυγε με τα τρία βραβεία της.

Έκπληξη προκάλεσε, όμως, και η νίκη του Jean Dujardin στην κατηγορία Α’ Ανδρικού Ρόλου στην οποία φαβορί ήταν ο George Clooney για τους Απογόνους. Με τη βράβευσή του αυτή, ο Γάλλος ηθοποιός θέτει ακόμα πιο γερές βάσεις (το ένα πέμπτο των μελών της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτελείται από ηθοποιούς, εκείνους που έδωσαν και τα SAG Awards) για μια ακόμα νίκη στα Όσκαρ που αν γίνει πραγματικότητα θα τον κάνει τον πρώτο Γάλλο ηθοποιό που κερδίζει το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Τέλος, τα κυριότερα κινηματογραφικά βραβεία συμπληρώθηκαν με το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου που, μετά τη Χρυσή Σφαίρα, κέρδισε ο 83χρονος Christopher Plammer γα την ταινία Οι Πρωτάρηδες.

Στα τηλεοπτικά οι βραβεύσεις θύμισαν μια επανάληψη του 2011 με εξαίρεση τη Jessica Lang που έχοντας ήδη αποσπάσει τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην τηλεοπτική σειρά American Horror Story, κέρδισε και το SAG. Το Boardwalk Empirε τιμήθηκε με το βραβείο συνολικού καστ σε δραματική σειρά κι ο πρωταγωνιστής του, Steve Buscemi, δεν έμεινε παραπονεμένος κερδίζοντας το Α’ Ανδρικό βραβείο στην κατηγορία δράμα. Ο Alec Baldwin έχοντας κάνει όλα αυτά τα χρόνια το φοβερό comeback του κέρδισε το αντίστοιχο βραβείο στην κατηγορία της κωμωδίας για 6η συνεχή χρονιά με το 30 Rock. H Betty White, στα 90 της πλέον χρόνια, απέσπασε το Α’ Γυναικείο στην κατηγορία της κωμωδίας για τη σειρά Hot in Cleveland ενώ το Modern Family  συμπλήρωσε την πλούσια συλλογή βραβείων του κερδίζοντας για το συνολικό καστ κωμικής σειράς.

Τέλος στις μίνι σειρές και ταινίες που παίζονται στην τηλεόραση μεγάλοι νικητές αναδείχθηκαν ο Paul Giamatti και η Kate Winslet για την τηλεταινία Too Big To Fail και τη δραματική μίνι σειρά Mildred Pierce αντιστοίχως και ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η στιγμή της βραδιάς κατά την οποία απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο στην θρυλική Mary Tyler Moore.

SAG AWARDS 2012 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Α’ Ανδρικό: Jean Dujardin/ The Artist
Β’ Ανδρικό: Christopher Plammer/ Πρωτάρηδες
Α’ Γυναικείο: Viola Davis/ Οι Υπηρέτριε

Keywords
Τυχαία Θέματα