Trailer: «Σούπερ Δημήτριος» όπως λέμε Superman!

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει τον «Σούπερ Δημήτριο», μια ανεξάρτητη - no budjet, βραβευμένη σουρεαλιστική κωμωδία από τη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 19 έως την Τρίτη 24 Απριλίου 2012!

Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Παπαϊωάννου ενώ η παραγωγή της OTiNaNAi Productions.

Σύνοψη

Σε ένα σουρεαλιστικό παράλληλο σύμπαν, η Θεσσαλονίκη έχει τον δικό της προστάτη υπερήρωα: τον Σούπερ Δημήτριο. Μεταμφιεσμένος ως Δημήτρης Χριστοφορίδης, δημοσιογράφος για το περιοδικό Χρυσή Ιερουσαλήμ, μάχεται για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και το Ελληνοχριστιανικό Ιδεώδες. Ένα βράδυ, ο χειρότερος εφιάλτης της πόλης επιστρέφει. Ο Κάπτεν Φ.ΡΟΜ είναι πάλι εδώ, για να διεκδικήσει αυτό που προσπαθεί να πετύχει εδώ και χρόνια: να τον αναγνωρίσουν όλοι με το πραγματικό του όνομα... το όνομα που του αξίζει... το όνομα που του ταιριάζει. Οι δύο ήρωες παρασύρονται σε μια σύγκρουση που τσαταλιάζει τα νεύρα του θεατή μέχρι τη τελική κορύφωση της, σε μια αρχετυπική μάχη μεταξύ του καλού και του κακού...

Λίγα λόγια για την ταινία

Σούπερ Δημήτριος είναι η τελευταία μεγάλου μήκους ταινία της ανεξάρτητης κινηματογραφικής ομάδας OTiNaNAi Productions, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαϊωάννου. Πρόκειται για μια μηδενικού προϋπολογισμού παραγωγή που έκανε πρεμιέρα στο 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και απέσπασε το Βραβείο Κοινού Kαλύτερης Ελληνικής Ταινίας, το οποίο, για πρώτη φορά, συνοδεύτηκε και από το Τιμητικό Bραβείο «Μιχάλης Κακογιάννης». Ο Σούπερ Δημήτριος διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη και η υπόθεση συνδυάζει τα διάφορα πολιτιστικά χαρακτηριστικά στοιχεία της πόλης, μαζί με κάποια της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα μεγαλομανή κλισέ, που είναι απαραίτητα για μια υπερηρωϊκή ταινία, έχουν σκοπό να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη σουρεαλιστική κωμωδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα