Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Δεν γίνονται έτσι οι μεγάλες ιστορικές αλλαγές»

Για την οικονομική κρίση και τις ευθύνες που έχουμε σαν πολίτες αυτής της χώρας σχολίασε σε συνέντευξή του ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

 

«Δεν λέω με κανένα τρόπο ότι δεν έχει ευθύνες ο καθένας από μας. Εδώ ζούμε, όλοι ευθυνόμαστε για τον τόπο, για τις ζωές μας, για τις ζωές των γειτόνων μας και των μεταναστών. Μερικά πράγματα πρέπει να τα βάζουμε στη θέση τους και να σκεφτόμαστε λογικά. Αυτός που λέει ψέματα έχει μεγαλύτερη ευθύνη από αυτόν που το χάφτει. Έχουμε ευθύνη και εμείς αλλά ο ίδιος ο ψεύτης έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη και δεν

βλέπω να γίνεται κάτι. Μέσα στην ίδια μιζέρια είμαι κι εγώ. Δεν βλέπω να γίνεται αυτό που περίμενα». Περίμενε μια έκρηξη η οποία δεν θα είχε υποχρεωτικά φωτιές. «Όταν λέω έκρηξη δεν εννοώ να βγούμε έξω και να τα κάψουμε όλα. Αυτό μπορεί να μη φέρνει αποτέλεσμα. Να υπάρξει όμως τουλάχιστον μια εσωτερική μετάλλαξη της κοινωνίας. Ακόμη συζητάμε αν θα βγει ο τάδε πρωθυπουργός ή ο άλλος. Δηλαδή μιλάμε για αστεία πράγματα. Αυτά δεν με κάνουν να αισθάνομαι ότι υπάρχει πραγματική ελπίδα. Περιμένουμε όλοι τον πεφωτισμένο ηγέτη που θα βγει να μας πει τι θα κάνουμε για να εξυγιανθεί η κατάσταση. Δεν γίνονται έτσι οι μεγάλες ιστορικές αλλαγές. Αν δεν υπάρχει μια συνολική πρόοδος της κοινωνίας και του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά προς το καλύτερο κάτι που δεν βλέπω να συμβαίνει τότε δεν μπορώ να ελπίζω σε κάτι καλύτερο. Δεν έχω λύσεις. Εγώ τραγούδια γράφω. Θέλω να πω ότι δεν έχω τα προσόντα να παρουσιάσω ο ίδιος μια λύση ή να δείξω έναν νέο δρόμο. Δεν είναι ούτε η δουλειά μου ούτε η δουλειά της τέχνης παρ' όλο που πολλοί το φορτώνουν στην τέχνη. Ούτε σε αυτό πιστεύω, ούτε στους πνευματικούς γκουρού πιστεύω, ούτε στους πνευματικούς ανθρώπους που κάθε τρεις και λίγο θα μας δείχνουν το φως στην άκρη της σήραγγας. Δεν με ξαφνιάζει αυτό που συμβαίνει. Θα με ξάφνιαζε αν δεν συνέβαινε. Ήταν αυτονόητο ότι δεν πηγαίναμε καλά ως κοινωνία», δήλωσε στο Βήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα