Ανακοινώθηκαν οι δυο Έλληνες Bartenders που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό τελικό!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Ελληνικός τελικός του WORLD CLASS που έλαβε χώρα την Τετάρτη 24 Απριλίου, στο Balthazar Club Restaurant στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά από ένα μαραθώνιο δοκιμασιών και εξαιρετικών δημιουργιών από τους 12 φιναλίστ, το πάνελ των κριτών είχε αναλάβει την ανάδειξη δύο μόνο Ελλήνων bartender οι οποίοι θα έχουν την τιμή να εκπροσωπήσουν τη χώρα

μας στον Ευρωπαϊκό Τελικό, αλλά και την ευκαιρία της πρόκρισης στον Παγκόσμιο Τελικό – διεκδικώντας τον τίτλο του World Class Bartender of the Year 2013!

Οι δύο νικητές του Ελληνικού Τελικού είναι ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος από το Apsendi Mystery Box στην Αθήνα και ο Θοδωρής Πύριλλος από το Α for Athens.
Τη δύσκολη δουλειά του κριτή από την Ελλάδα είχαν, η καταξιωμένη spirit writer Ντένη Καλλιβώκα, ο Πάνος Δεληγιάννης καταξιωμένος δημοσιογράφος γεύσης και κριτικός εστιατορίων, ο Νεκτάριος Ντάλλας manager του γνωστού αθηναϊκού bar-restaurant Cash και αρθρογράφος με εξαιρετικές γνώσεις στο mixology και ο Τέλης Παπαδόπουλος Παγκόσμιος νικητής του World Class το 2009, μαζί με τους international κριτές τον Spike Marchant, Global Brand Ambassador του World Class και τον Max La Rocca, Western Europe Brand Ambassador του World Class.

Ο διαγωνισμός φέτος στην Ελλάδα δέχτηκε πληθώρα συμμετοχών, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και είχε ως θέμα και πηγή έμπνευσης το Retro Chic. Το Retro Chic αποτελεί μία σύγχρονη ερμηνεία της μόδας και του lifestyle που επικρατούσε τις δεκαετίες του 50' και του 60', τότε που το lifestyle και τα κοκτέιλ ήταν υψηλής κλάσης και κουλτούρας, γνωρίζοντας ιδιαίτερη άνθηση.

Bartenders από όλη την Ελλάδα κλήθηκαν να διαγωνιστούν στη δημιουργία κοκτέιλ με βάση premium brands από το luxury portfolio της Diageo, σε δύο φάσεις με διαφορετικούς θεματικούς χαρακτήρες η κάθε μία. Στην πρώτη φάση οι συμμετέχοντες δοκίμασαν τις ικανότητές τους στα ουίσκι Johnnie Walker® Gold Label Reserve™, Blue Label™ & Platinum Label™ Blended Scotch Whisky, στο ρούμι Zacapa® και το τζιν Tanqueray® No.TEN™ - με νικητές τους: Θωμά Κανδυλιάρη (Local), Νίκο Αρσλάνογλου (εταιρία Soul Shakers), Στέφανο Δραγανιδάκη (Kubrick), Ιάσονα Παπαδόπουλο (Tziz), Θοδωρή Πύριλλο (A for Athens) και Xavier Μισαηλίδη (Holy Spirit).

Η δεύτερη φάση βασίστηκε στα Classic Malts Cardhu και Talisker, στη βότκα Ketel One, στην τεκίλα Don Julio και στο λικέρ Grand Marnier Rouge. Οι νικητές της δεύτερης φάσης που συμπλήρωσαν και την τελική δωδεκάδα ήταν οι: Αλέξανδρος Γκικόπουλος (Apsendi Mystery Box), Δημήτρης Κιάκος (The Gin Joint), Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης (Boston), Νίκος Μπάκουλης (Boston), Κωνσταντίνος Μούχαλος (Dante's) και Τέο Τερζόπουλος (Elvis).

Στον Ελληνικό Τελικό οι 12 φιναλίστ αναμετρήθηκαν από το πρωί σε πολλαπλές δοκιμασίες όπως: Brand Knowledge, Speed & Taste, Market Challenge, μέχρι να μείνουν τελικά τέσσερις οι οποίοι διαγωνίστηκαν στην κατηγορία Signature Cocktail. Τα δύο νικητήρια κοκτέιλ ήταν το «House Keeping» του Αλέξανδρου Γκικόπουλου με βάση το Johnnie Walker Gold Label Reserve και το «As time goes by» του Θοδωρή Πύριλλου με βάση το Johnnie Walker Blue Label.

Οι 2 νικητές μας, θα ταξιδέψουν στη Μαδρίτη στις 28 Μαΐου, όπου θα διεξαχθεί ο Ευρωπαϊκός τελικός που θα αναδείξει τον «Έλληνα πρωταθλητή για το 2013» και θα ξεκινήσει το ταξίδι του προς τη διάκριση και τη καταξίωση στον τομέα του bartending και του mixology, στον Παγκόσμιο Τελικό του World Class 2013.

Και όταν λέμε ταξίδι το εννοούμε κυριολεκτικά, αφού ο Παγκόσμιος Τελικός του World Class 2013 θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια κρουαζιέρας στη Μεσόγειο! Πάνω από 600 προσκεκλημένοι αποτελούμενοι από φιναλίστ, κριτές, celebrities και media θα πάρουν μέρος σε μια πολυτελή κρουαζιέρα στις 4-9 Ιουλίου. Ξεκινώντας από τη Γαλλική Ριβιέρα στη Νίκαια και τις Κάννες, θα κάνει στάσεις στο St.Tropez και στην Ίμπιζα και θα καταλήξει στη πρωτεύουσα της Καταλονίας, τη Βαρκελώνη. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες δοκιμασίες του διαγωνισμού που θα οδηγήσουν, έπειτα από απόφαση της κριτικής επιτροπής, στον κορυφαίο World Class Bartender of the Year για το 2013.

H «μάχη» για την ανάδειξη του κορυφαίου bartender στον κόσμο συνεχίζεται! Παρακολουθήστε την εξέλιξη της μέσα από τη σελίδα του World Class Greece στο facebook www.facebook.com/worldclassgreece.

Keywords
Τυχαία Θέματα