Αντώνης Βαρδής: «Όταν ο δάσκαλος είναι κομπλεξικός μπορεί να καταστρέψει τον μαθητή του»

«Εάν ο δάσκαλος είναι αντικειμενικός, εάν δεν ζηλεύει το ταλέντο του μαθητή του, τότε είναι αποτελεσματικός», σχολιάζει ο Αντώνης Βαρδής ενώ παράλληλα περιγράφει την δική του εμπειρία στα πρώτα χρόνια της ενασχόλησης του.

«Όταν ο δάσκαλος είναι κομπλεξικός τότε μπορεί να καταστρέψει τον μαθητή του. Μου έχει τύχει. Κάποιος μεγάλος και αγαπητός συνθέτης, που θεωρούσα δάσκαλο μου και ακούγοντας τον μάθαινα από αυτόν χωρίς να το καταλαβαίνει κάποια στιγμή ανακάλυψε ότι γράφω τραγούδια», λέει στη real και συνεχίζει: «Μόλις

είχε κυκλοφορήσει ο πρώτος μου δίσκος και μια φίλη τραγουδίστρια μου τηλεφώνησε να μου πει ότι εκείνη και ό εν λόγω συνθέτης άκουγαν όλη τη νύχτα το δίσκο μου και τους άρεσε πολύ. Όταν με κάλεσε στο σπίτι του κι ενώ περίμενα να ακούσω κολακευτικά σχόλια εκείνος μου είπε: 'Γιατί το έκανε αυτό; Είσαι τόσο καλός κιθαρίστας και ασχολείσαι με τη σύνθεση; Δεν έχεις ταλέντο σε αυτό το πράγμα. Ξέχασε το, προς Θεού μην ξαναγράψεις τραγούδια», περιγράφει ο τραγουδοποιός και καταλήγει: «Αν ήμουν αδύναμος ως χαρακτήρας και τον άκουγα τα λόγια του θα με είχαν πάρει τελείως από κάτω. Εγώ αντιθέτως πείσμωσα και είπα από μέσα μου 'Κάποτε θα σου αποδείξω ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα λες'. Μπορεί να μην πίστευα πως είμαι κάποιος αλλά ήξερα ότι μπορώ να γράψω μερικά καλά τραγούδια», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα