Δημήτρης Καμπουράκης: «Δεν έχουμε άγχος με την τηλεθέαση, αλλά δεν μπορούμε και να την αγνοήσουμε»

Η πρωινή ενημερωτική ζώνη δείχνει παγιδευμένη στο πρότυπο των παραθύρων. Ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε πρόσφατα πως αρκετοί από τους πολιτικούς οφείλουν την ύπαρξη τους σε αυτήν. Ο απλός κόσμος από την άλλη δεν θέλει να επιβαρύνεται ψυχολογικά και το πρωί με τα θέματα της πολιτικής που βλέπει στα βραδινά δελτία.

«Όλοι έχουν δίκιο. Θα σας πω όμως το εξής. Όσες φορές τα τελευταία δύο χρονιά προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το μοντέλο, ο κόσμος δεν το επικρότησε. Κάθε Παρασκευή έχουμε το εξαιρετικό πολιτιστικό ένθετο με την Ερωφίλη Μαρωνίτη με τα πιο μεγάλα ονόματα

του πολιτισμού - ακόμα και εκείνα που δεν εμφανίζονται συχνά στην τηλεόραση. Αυτή η ενότητα -που θα κάνουμε δύο φορές την εβδομάδα πλέον τετραπλασιάζει το κύρος μας, αλλά μειώνει την τηλεθέαση» τόνισε στο ΕΓΩ. Εκείνος όμως, όπως και ο Γιώργος Οικονομέας, δεν είχανε ούτε στο ξεκίνημα τους άγχος με την τηλεθέαση: « Δεν έχουμε άγχος με την τηλεθέαση, αλλά δεν μπορούμε και να την αγνοήσουμε. Δεν γίνεται να επιβάλλετε κάποια πράγματα στο κοινό; Η πρώτη απόπειρα μπορεί να αποτύχει, η δεύτερη ίσως πετύχει. Ή μπορεί... να φύγεις εντελώς! Υπάρχει ομοιομορφία στην πρωινή ζώνη, δεν το αρνούμαι- θα αλλάξει όμως κάποια στιγμή. Αλλά όλο αυτό το κλίμα της οικονομικής κρίσης και της ειδησεογραφίας δεν συνθέτουν την κατάλληλη συγκυρία.»

Keywords
Τυχαία Θέματα