Ελένη Ψυχούλη: «Ο εαυτός μου στην τηλεόραση με τρομάζει»

Για τον τρόπο με τον οποίο «ενεπλάκη» με το επάγγελμα της μαγείρισσας αλλά και το πώς βλέπει τον εαυτό της μέσα από την τηλεόραση αναλύει η Ελένη Ψυχούλη.

Ερωτώμενη αν θα μπορούσε να φανταστεί πώς θα ήταν η ζωή της σήμερα αν δεν είχε κάνει αυτή την επιλογή επαγγέλματος, απάντησε στη real: «Αυτό το επάγγελμα δεν το επέλεξα. Ήρθε, με βρήκε, το ακολούθησα και το τίμησα, όπως και ό,τι άλλο έχω κάνει μέχρι τώρα στη ζωή μου. Η γεύση είναι η τρέλα μου. Ποτέ δεν θα μπορέσω να τη δω σαν επάγγελμα. Μόνον σαν ηδονή... Δεν είμαι

σεφ, είμαι απλά μια δημοσιογράφος που τυχαίνει να λατρεύει τα ανοιχτά σπίτια, τις μαζώξεις, τα πάρτι, τα μεγάλα τραπέζια. Μέσα από την αγάπη για τους φίλους που ταΐζω, βελτιώνομαι πάντα στο απλό, ταπεινό μοτίβο της μαμαδίστικης κουζίνας».

Πώς νιώσατε την πρώτη φορά που είδατε τον εαυτό σας στη μικρή οθόνη;

«Ο εαυτός μου στην τηλεόραση με τρομάζει. Ίσως γιατί ποτέ δεν αναζήτησα αυτή την εικόνα του εαυτού μου, σε μια οθόνη στη μέση του σαλονιού. Η ματαιοδοξία μου εξαντλείται στο να με ξέρουν όσοι μοιράζονται με μένα την ίδια πνευματική και συναισθηματική οικογένεια - ποτέ δεν ξιπάστηκα με το ίδιο το μέσον. Εξάλλου, ήρθε αργά στη ζωή μου, όταν ήδη ήμουν χορτασμένη από έντονη και πλούσια ζωή και όταν η κρίση είχε στερέψει για πάντα τις καλές αμοιβές. Άμα φτάνει μήνας που δεν έχεις να πληρώσεις το κινητό, πίστεψέ με, ξεχνάς εντελώς το ότι σε αναγνωρίζουν κάποιοι εκεί έξω».

Σας ενοχλεί η δημοσιότητα;

«Η δημοσιότητα είναι ένας τρομακτικός Ιανός, κάτι σαν τον διπρόσωπο Ρωμαίο θεό προστάτη των ενάρξεων και των μεταβάσεων, που με το άγαλμά του στόλιζαν πόρτες και γεφύρια. Ομολογώ, λοιπόν, ότι ένα αυθόρμητο και παρορμητικό άτομο σαν εμένα δεν μπορεί να χειριστεί τις δύο όψεις της δημοσιότητας. Από τη μια είναι η συγκίνηση των απλών ανθρώπων, που μπαίνουν στον κόπο σου και σε νιώθουν δικό τους άνθρωπο, και από την άλλη τα αιμοβόρα media, που καραδοκούν να διαστρεβλώσουν ή να απομονώσουν κάτι που είπες».

Keywords
Τυχαία Θέματα