«Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης» απόψε στον ΣΚΑΪ

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ θα μας θυμίσει σήμερα το βράδυ ότι στην Ελλάδα του εικοστού αιώνα έζησαν, δημιούργησαν και μεγαλούργησαν Έλληνες, οι οποίοι συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους σε όλο τον κόσμο. 

«Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης», είναι η νέα παραγωγή του σταθμού που κάνει πρεμιέρα απόψε στις 23.15.

Δύο Νόμπελ Λογοτεχνίας, ένα Λένιν, ένα Όσκαρ,

παγκόσμια αναγνώριση και βέβαια, μουσικές εξαίσιες ενός αθέατου θιάσου, όπως θα έλεγε και ένας από αυτούς τους μεγάλους Έλληνες, ο Κωνσταντίνος Καβάφης, τραγούδι και ποίηση, ζωγραφική και πεζογραφία, η συναρπαστική αναζήτηση μιας «Ιθάκης» μέσα από τις γνωστές, αλλά και άγνωστες πτυχές της ζωής των θρυλικών εκείνων δημιουργών. Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Κωνσταντίνος Καβάφης, Γιάννης Ρίτσος, Νίκος Καζαντζάκης, Μαρία Κάλλας, Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Μελίνα Μερκούρη, Βασίλης Τσιτσάνης.

Μέσα από τη μοναδική αυτή σειρά δέκα αφιερωμάτων, οι τηλεθεατές θα γίνουν μάρτυρες των κορυφαίων στιγμών τους, μα και των δοκιμασιών τους. Θα δουν εικόνες και θα ακούσουν ήχους από μια Ελλάδα άλλων χρόνων, θα αναβιώσουν ατμόσφαιρες και εποχές μέσα από τις μαρτυρίες όλων όσοι έζησαν τις θρυλικές αυτές μορφές από κοντά, μέσα από σπάνιο και ανέκδοτο οπτικοακουστικό υλικό, και περιπλανήσεις στις πατρίδες των παιδικών τους χρόνων, αφηγήσεις και καταθέσεις πάνω στο έργο και την προσωπικότητα, πάνω στον δημιουργό, πάνω στον ίδιο τον άνθρωπο του δημόσιου και του ιδιωτικού βίου, που άφησε ένα βαθύ, ανεξίτηλο αποτύπωμα όχι μόνον μέσα στο χρόνο αλλά και στις καρδιές μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα