Η αγωνία της Βανδή αν θα αρέσει, η «μάχη» της με τον Ρέμο και τι έκανε όταν «έχασε» την Αρετή

Η Δέσποινα Βανδή μίλησε στο gossip-tv.gr για την απόφασή της να συμμετάσχει στο «The Voice».

Επίσης εξομολογήθηκε ότι μπορεί να μην απέρριπτε κάποια πρόταση για τηλεόραση με την προϋπόθεση όμως να μην αφήσει το τραγούδι. Ακόμη εξήγησε τον λόγο που διάλεξε να συνεργαστεί με τον Δημήτρη Κοντόπουλο στο ριάλιτι αλλά και για την Αρετή που ξεχώρισε στο σόου.

-Είσαι ένα από τα πιο δυνατά ονόματα της ομάδας των coaches και είσαι και ιδιαίτερα εκδηλωτική. Πώς το βιώνεις όλο αυτό; Υπάρχει κάτι που φοβήθηκες;

«Στο πρώτο blind

που θα προβαλλόταν στην τηλεόραση είχα τρομαχτική αγωνία γιατί από την πρώτη στιγμή που έκατσα σε αυτήν την κόκκινη καρέκλα –στην οποία όσο περνούσε ο καιρός χαλάρωνα όλο και περισσότερο- δεν ήξερα αν αυτό το οποίο είμαι θα αρέσει στον άλλον που θα με βλέπει από το σπίτι του. Δεν ήταν μια συνέντευξη όπου πρέπει να απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις και να πάρεις θέση σε κάποια πράγματα. Ήμουν εγώ, όπως είμαι με τους φίλους μου στο σπίτι και θυμάμαι χαρακτηριστικά να λέω στον Γιώργο Καπουτζίδη "Θα τους αρέσω; Κι άμα δεν τους αρέσω έτσι όπως είμαι;" και μου έλεγε να μην ανησυχώ. Είχα μεγάλη αγωνία λοιπόν γι' αυτό . Αν αυτή η αλήθεια, η δική μου αλήθεια θα τους άρεσε. Γιατί αυτό το κομμάτι δεν το έχει δει ποτέ κανείς τόσα χρόνια μέσα από τα εξώφυλλα, τα τραγούδια ή τα βίντεο κλιπ. Το έβλεπαν μόνο άνθρωποι οι οποίοι με γνώριζαν και που κάνουμε παρέα. Χαίρομαι πολύ που συμμετέχω γιατί μου άρεσε το The voice από την Αμερικάνικη version του με όλο αυτό το οξύμωρο. Να σε παρακαλάει η Aguilera «έλα σε μένα» ενώ μέχρι χθες ο μόνος που σε παρακαλούσε ήταν η μάνα σου να πας στο τραπέζι. Μακάρι να συνεχιστεί κι εγώ πολύ ευχαρίστως».


- Ήσουν η μεγάλη έκπληξη στην παρουσίαση κι έχεις κερδίσει όλα τα θετικά σχόλια. Θα σκεφτόσουν μια άλλη καριέρα στην τηλεόραση;


«Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Είμαι ευτυχισμένη μέσα από αυτό που κάνω. Από το τραγούδι και την επικοινωνία που έχω με τον κόσμο όταν εμφανίζομαι σε μια συναυλία ή σε ένα μαγαζί. Άλλο το να επιχειρήσεις μία δύο φορές να κάνεις κάτι, όπως το έκανα και στους «Δύο Ξένους» ή η Eurovision κι άλλο τώρα να ξεκινήσεις κάτι νέο. Βέβαια θα μου πείτε ο Κλιντ Ίστγουντ ξεκίνησε μια νέα καριέρα στα 40 του και μετά. Ε, δεν έχει ξυπνήσει ο Κλιντ ακόμα μέσα μου για να πω την αλήθεια. Όμως μ΄αρέσει γιατί κάνοντας διαφορετικά πράγματα και πάντα το έβλεπα έτσι γεμίζω καινούργιες εμπειρίες κι αυτό έχει κι έναν ενθουσιασμό. Δεν ξέρω τι να σου απαντήσω γιατί παλιότερα αν κάποιος μου έλεγε ότι θα κάνω κάποια στιγμή παρουσίαση θα έλεγα: Αποκλείεται ποτέ! Τελικά έχουν δίκιο που λένε ποτέ μη λες ποτέ».


-Αν ήταν κάτι που έχει να κάνει με τη μουσική;

«Τόσα χρόνια, σχεδόν κάθε χρόνο για τα shows που γινόντουσαν είχα πρόταση. Και το έχω ξαναπεί. Και για το X- Factor τότε ο Γιώργος Λεβέντης μου είχε κάνει πρόταση για την παρουσίαση. Κι επειδή ήταν πολύ άγνωστο πράγμα για μένα το είχα φοβηθεί και είχα πει όχι. Πρέπει όμως να τολμάς να κάνεις πράγματα για να δοκιμάζεις και που είναι τα δικά σου όρια. Αν πραγματικά ερχόταν κάτι που μπορεί να είχε ενδιαφέρον μπορεί και να το σκεπτόμουν. Χωρίς να αφήσω όμως το τραγούδι. Δεν θα άφηνα το τραγούδι για να κάνω κάτι άλλο».


-Θα μπορούσες εσύ να πάς ως παίκτρια στο The Voice, αν δεν είχες κάνει καριέρα ;

«Νομίζω ότι ίσως και να το έκανα στη φάση που έκανα τα πρώτα μου βήματα, όχι αφού είχα ήδη προχωρήσει. Είναι πιο εύκολο να τολμάς πράγματα στο ξεκίνημά σου. Αλλά επειδή ήμουν ένα παιδί πολύ δειλό, πολύ ντροπαλό και χωρίς καμία ενθάρρυνση από οικογένεια για κάτι τέτοιο δεν ξέρω αν τελικά θα το έκανα»
-Ποιος ήταν ο παίκτης που πέρασε από τα Blind Auditions και αν και τον ήθελες πάρα πολύ δεν κατάφερες να τον πάρεις στην ομάδα σου;

«Νομίζω ότι έχω πολύ αξιόλογες φωνές. Νομίζω ότι στα lives θα τραβήξω πολύ μεγάλο ζόρι γιατί έναν παίκτη «σώζει» ο κόσμος κι έναν «σώζουμε» εμείς. Ωστόσο, όταν άκουσα την Αρετή Κοσμίδου και γυρίσαμε με τον Μιχάλη την ήθελα πολύ στην ομάδα μου. Αλλά πήγε στον συντοπίτη της, Μιχάλη».


- Πιστεύεις ότι η Αρετή έχει μέλλον στην Ελλάδα ή είναι ένα παιδί που θα έπρεπε να φύγει έξω;

«Για μένα η Αρετή πρέπει να φύγει έξω. Όταν τραγουδάς αγγλόφωνα τραγούδια, που εγώ τα λατρεύω, δεν μπορείς να κάνεις καριέρα στην Ελλάδα. Δεν γίνεται. Οι Έλληνες είναι ένας λαός που εμείς την καψούρα μας, τον έρωτα, τον πόνο, τον χωρισμό, το διαζύγιο, το θάνατο, θέλουμε το μπουζούκι για να το αισθανθούμε, για να το νιώσουμε. Όταν ήμουν 20 τα σνόμπαρα κι εγώ όλα αυτά. ACDC έλεγα... και αυτά είναι για τη μάνα μου και τον πατέρα μου. Μεγαλώνοντας όμως και μπαίνοντας στην ουσία των σχέσεων αρχίζεις και καταλαβαίνεις ότι αυτό το πράγμα κατά έναν περίεργο τρόπο έχει περάσει στο DNA σου και αν δεν ακούσεις το κλάμα του μπουζουκιού δεν.... Η Αρετή είναι μια εξαιρετική τραγουδίστρια και όταν ολοκληρώθηκαν τα blinds εγώ πήγα και βρήκα τον πατέρα της και του είπα ότι αυτό το παιδί πρέπει να το στείλουν έξω».


-Από την εμπειρία σου, τότε που ξεκίνησε εσύ η τώρα είναι πιο εύκολο να κάνουν καριέρα αυτά τα παιδιά;

«Τώρα είναι πιο εύκολη η προβολή για τον οποιονδήποτε. Τότε για να πας στο «Μπράβο Ρούλα» έπρεπε να έχεις κάνει πλατινένιο δίσκο ή έπρεπε ν δισκογραφική να τάξει να πάει ο Γιάννης Πάριος για να πάει και η πιτσιρίκα ενώ τώρα πια σε όλες τις εκπομπές πάνε όλα τα παιδιά. Αυτό που δεν μου αρέσει που γίνεται τώρα είναι αυτό που γίνεται με τα ραδιόφωνα. Παλιά όταν βγάζαμε έναν δίσκο υπήρχαν ραδιοφωνικοί παραγωγοί που άκουγαν τον δίσκο και διάλεγαν τα τραγούδια που τους άρεσαν. Σήμερα αποφασίζουμε πιο single θα βγάλουμε; «Τα γυρίσματα» και ακούς «Τα γυρίσματα» εκατομμύρια φορές και τίποτα άλλο. Αλλά όσον αφορά το να γίνει κάποιος γνωστός είναι σαφώς πιο εύκολο. Στο Voice πάντως θα ακούσετε πάρα πολύ καλές φωνές. Το ποιοι βέβαια θα κάνουν καριέρα και ποιοι όχι δεν εξαρτάται αποκλειστικά από αυτό».


-Επέλεξες τον Δημήτρη Κοντόπουλο ως συνεργάτη σου. Γιατί; Πολλοί ίσως να περίμεναν να επιλέξεις τον Φοίβο...

«Ο Φοίβος δεν έκανε ποτέ τέτοιου είδους εμφανίσεις. Ο Φοίβος δεν μιλούσε ούτε στις απονομές των πλατινένιων δίσκων. Ποτέ! Είχε μια συστολή στην έκθεση μπροστά σε κάμερες . Ο Δημήτρης από την άλλη με τον οποίον κάναμε και το τελευταίο μου τραγούδι το «Χάνω εσένα» είναι ένας άνθρωπος που έχει βρεθεί σε κριτικές επιτροπές, ήταν στο «Greek Idol», έχει το know how και πραγματικά τον πίεσα πολύ για να το κάνει γιατί τον διεκδικούσαμε και οι δύο με τον Αντώνη Ρέμο. Και έτσι ήρθε».

Keywords
Τυχαία Θέματα