Η ζωή της δημοσιογράφου που σκοτώθηκε στη Συρία!

Χθες, η συντάκτρια και ανταποκρίτρια των Sunday Times, Κόλβιν σκοτώθηκε στην Συρία, όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν με 11 ρουκέτες το σπίτι όπου έμενε.

 

Η δημοσιογράφος γεννήθηκε στο Λονγκ Αϊλαντ και σπούδασε στο Γέιλ ανθρωπολογία. Με τη δημοσιογραφία ασχολήθηκε εντελώς τυχαία!

Η Κόλβιν το 2001 έχασε το ένα της μάτι στην Σρι Λάνκα όταν στρατιώτης της πέταξε χειροβομβίδα και είχε γράψει τότε:«Μήπως ήμουν ανόητη; Ανόητη θα ένιωθα αν έγραφα για την δεξίωση όπου πήγα χθες το βράδυ. Δεν θα κρεμάσω

το αλεξίσφαιρο γιλέκο μου. Αποστολή μας είναι να λέμε την αλήθεια στην εξουσία. Στέλνουμε σπίτι αυτό το πρώτο ακατέργαστο προσχέδιο της ιστορίας. Μπορούμε και προσφέρουμε πράγματι, αποκαλύπτοντας την φρίκη του πολέμου».

Ενώ στο τελευταίο της άρθρο είχε γράψει:

«Είναι η πόλη των παγωμένων και των πεινασμένων, αντηχούν μόνο όλμοι που εκρήγνυνται και ομοβροντίες όπλων. Δεν υπάρχουν τηλέφωνα, το ηλεκτρικό έχει κοπεί. Η παγωμένη βροχή γεμίζει τις λακκούβες και το χιόνι εισβάλλει μέσα από τα παράθυρα δίχως τζάμια. Πολλοί από τους νεκρούς και τους τραυματίες είναι εκείνοι που διακινδύνευσαν να βγουν σε αναζήτηση τροφής. Σήμερα είδα ένα μωρό να πεθαίνει. Ηταν φρικτό, ένα παιδί δύο ετών είχε χτυπηθεί. Ο γιατρός είπε: Δεν μπορώ να κάνω κάτι. Η κοιλίτσα του ανεβοκατέβαινε μέχρι ξεψύχησε».

Keywords
Τυχαία Θέματα