Κάτια Δανδουλάκη: «Αν δεν δουλέψω, δεν μπορώ να ζήσω. Δεν έχω καν δικό μου σπίτι»

Προκαλεί εντύπωση σε πολλούς το γεγονός ότι ύστερα από τόσες επιτυχίες δεν μπορεί η ηθοποιός να πει: «φέτος, Κάτια, θα ξεκουραστείς κάνοντας άλλα πράγματα!».

«Αν δεν δουλέψω, δεν μπορώ να ζήσω. Δεν έχω καν δικό μου σπίτι. Έρχονται συνάδελφοι-ηθοποιοί στο σπίτι μου και δεν πιστεύουν ότι μένω με ενοίκιο» τόνισε στο Πρώτο Θέμα. Ρισκάρει και στην προσωπική της ζωή; «Με τον άνθρωπο της ζωής μου, τον Μάριο Πλωρίτη, ήμασταν 32 χρόνια μαζί. Μόνο τα 12 από αυτά ζήσαμε στο ίδιο σπίτι, για λόγους εξαιρετικά σοβαρούς και προσωπικούς. Δεν ξέρω αν αυτή ήταν μια «συντηρητική» ζωή, αλλά ξέρω ότι ήταν

ευτυχισμένη.» Ήταν κεραυνοβόλος ο έρωτας; «Aπό την πρώτη στιγμή ένιωσα ότι αυτός ο άνθρωπος θα σφραγίσει τη ζωή μου. Και τη σφράγισε. Τόσο υπέροχα, που του είμαι ευγνώμων.» Τους χώριζαν 30 χρόνια. Έχει τίμημα η τόσο μεγάλη διαφορά ηλικίας σε ένα ζευγάρι; «Το τίμημα το πληρώνω τώρα: είμαι χωρίς εκείνον! Νιώθω όμως τόσο γεμάτη μέσα μου που λέω πως, αν ξαναγεννιόμουν, πάλι την ίδια επιλογή θα έκανα.» Αντιδράσεις από τους γονείς της δεν υπήρξαν; «Οι γονείς μου ήταν σπάνιοι άνθρωποι. Με μεγάλωσαν πολύ αυστηρά, με κανόνες, αλλά και με απόλυτη ελευθερία. Μου έδωσαν μια αγκαλιά τόσο απλόχωρη και τόσο βαθιά και ζεστή που τη νιώθω σαν ευλογία. Ηθελαν να είμαι ευτυχισμένη. Τίποτε άλλο.» Θα μπορούσε να ξαναερωτευτεί; «Δεν νομίζω ότι μπορείς να ζήσεις τον απόλυτο έρωτα για δεύτερη φορά. Είναι σαν να έχεις κερδίσει το ΛΟΤΤΟ και να σκέφτεσαι ότι μπορεί να το ξανακερδίσεις. Γίνεται; Ποιος ξέρει;»

Keywords
Τυχαία Θέματα