Μεγακλής Βιντιάδης: «Μόνο το Mega συνεχίζει να έχει ταυτότητα, ο ΑΝΤ1 αισθητικά δεν πάει πολύ καλά»

Αφοπλιστικά ειλικρινής ήταν ο Μεγακλής Βιντιάδης, σε πρόσφατη συνέντευξή του όσον αφορά σ τα πρόσωπα και το μέλλον της τηλεόρασης.

Ο γνωστός σκηνοθέτης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm» δίνοντας τη δική του οπτική στα πράγματα και εξηγώντας που εκείνος εντοπίζει το... πρόβλημα.

«Σήμερα οι περισσότεροι έχουν πρόβλημα με τον εαυτό τους, δηλαδή θέλουν να γράφουν πράγματα γι' αυτούς, νομίζουν ότι εάν τα διαβάσουν οι αναγνώστες θα συμβεί κάτι συγκλονιστικό, και ενώ πρέπει να είναι συνεπείς στο συγκεκριμένο

χώρο της δουλειάς τους, δεν είναι. Αυτό ξεκίνησε με την ίδρυση των ιδιωτικών καναλιών. Σήμερα δε βλέπουν ότι μία δουλειά είναι αποτέλεσμα προσπάθειας πολλών ανθρώπων. Ο παρουσιαστής πιστεύει στην Ελλάδα πως όλα είναι αυτός. Όταν η εκπομπή έχει επιτυχία "Είδατε τι κάνω; Είδατε τι φτιάχνω; Ποιος είμαι;" Πάντα μπροστά μπαίνει το εγώ... Όταν έχει αποτυχία, φταίνε πάλι όλοι οι άλλοι εκτός από τον εαυτό τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πήρε την απόσταση να σταματήσει μετά από 42 χρόνια γιατί ένιωσε πως «τα τελευταία χρόνια οι εκπομπές επαναλαμβάνονται. Από την άλλη πλευρά αναρωτιόμουν γιατί χρειαζόμουν σε μια εκπομπή εγώ ή οι συνεργάτες. Θα μπορούσαν να έπαιρναν τις βιντεοταινίες τις περσινές, να τις παίζουν φέτος, δηλαδή την ίδια συνταγή».

Εκτιμώντας τη συνολική εικόνα της τηλεόρασης ο σκηνοθέτης τόνισε πως «υπάρχει τεράστια έλλειψη αισθητικής. Είναι ελάχιστα τα πράγματα τα οποία μπορείς να πεις ότι είναι καλά από όλες τις απόψεις. Στον ελληνικό χώρο μ' αρέσει πολύ ο Λάκης Λαζόπουλος. Βέβαια έχει κάποιες εμμονές αλλά ο κάθε άνθρωπος έχει εμμονές. Μ' αρέσει το χιούμορ του και μ΄αρέσει και ο τρόπος της δουλειάς του γενικώς. Δεν παρακολουθώ δημοσιογραφικές πολιτικές εκπομπές. Θεωρώ ότι δεν έχουν ειλικρίνεια. Τελευταία όταν βλέπω δελτία, θεωρώ ότι είναι κι αυτά λίγο προκάτ, δηλαδή σαν κάποιος να τους έχει πει, πες αυτό και μην πεις εκείνο. Νομίζω πάντως ότι η ελληνική τηλεόραση θα έχει πρόβλημα. Το μόνο κανάλι που βλέπω ότι συνεχίζει να έχει την ταυτότητα του, είναι το MEGA. Τον ΑΝΤ1 βλέπω αισθητικά ότι δεν τα πάει πάρα πολύ καλά. Τα προγράμματα του, μου δίνουν μια φτήνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα