Μεγάλη διάκριση για τον ελληνικό κινηματογράφο στο Μόντρεαλ

Με το βραβείο της κριτικής επιτροπής για την καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους στο «αβάν γκαρντ» κινηματογραφικό φεστιβάλ του Μόντρεαλ «Nouveau Cinema» τιμήθηκε ο Έλληνας σκηνοθέτης Έκτορας Λυγίζος για την ταινία του με τίτλο «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού».

Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας, η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τη ζωή ενός 23χρονου αγοριού στη σημερινή Αθήνα που παλεύει να επιβιώσει, αλλά και να κρατήσει στη ζωή το καναρίνι του, κόντρα στις συνθήκες, αλλά κυρίως κόντρα στο πείσμα και την

περηφάνια του καθώς θέλει να τα βγάλει πέρα μόνος του. Στο κινηματογραφικό φεστιβάλ «Nouveau Cinema», το οποίο έλαβε χώρα από τις 10 έως τις 21 Οκτωβρίου στις αίθουσες του Μόντρεαλ, παρουσιάζονται συνήθως ταινίες πρωτοπόρων κινηματογραφιστών από όλον τον κόσμο. Όσο για τον Έκτορα Λυγίζο, είναι ένας από τους εξελισσόμενους Έλληνες καλλιτέχνες της 7ης Τέχνης που έχει κάνει αίσθηση με τη σκηνοθετική του ματιά από την αρχή της καριέρας του. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και έχει δουλέψει περισσότερο στο θέατρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα