Σταύρος Ζαλμάς: «Δεν μπορείς να μου μειώνεις μια σύνταξη κάτω από το όριο της φτώχειας και εσύ να παίρνεις έξι χιλιάρικα»

Ο Σταύρος Ζαλμάς σε συνέντευξή του σχολίασε την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός λαός. Ο ηθοποιός θεωρεί ότι δεν αξίζουμε αυτό που περνάμε.

 

«Όταν βγήκαμε από τη χούντα, ήμασταν ένας λαός πεινασμένος, βασανισμένος, ο οποίος δεν πρόλαβε να βγει από τα 400 χρόνια σκλαβιάς και έμπλεξε με εθνοσυνελεύσεις, βασιλιάδες, εμφυλίους και παγκοσμίους πολέμους. Οι μυστικές υπηρεσίες έφεραν τη χούντα, ο λαός την έριξε το 1974. Ο κόσμος τότε ήταν ρομαντικός και πεινασμένος για καλοπέραση, ασφάλεια. Τον ξανακοίμησαν γιατί

αν σε έναν πεινασμένο λαό στερήσεις την παιδεία και τον ορθολογισμό και ρίξεις δολώματα, τι να κάνει;», δήλωσε στο Βήμα της Κυριακής. Πιστεύει ότι ο λαός δεν φταίει για όλο αυτό; «Όχι. Κύρια ευθύνη φέρουν οι πολιτικοί. Αν είχαν επαφή με τον λαό τους δεν θα τον κατέβαζαν σε εκλογές δίχως να μειώσουν αποδοχές και δίχως να έχουν κάνει κάτι σε σχέση με την ατιμωρησία των πολιτικών. Δεν μπορείς να μου μειώνεις μια σύνταξη κάτω από το όριο της φτώχειας και εσύ να παίρνεις έξι χιλιάρικα! Να μπουν στον κόπο ηθικά να συμπαρασταθούν και να δείξουν ότι ντρέπονται. Αν ρίξουν τον μισθό τους στα δύο χιλιάρικα την επόμενη φορά που θα πάνε να βάλουν χέρι στις συντάξεις θα το ξανασκεφτούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα