Θάνος Πετρέλης: «Εγώ δεν ήμουν ποτέ πολιτικοποιημένος»

Παρά την κρίση που περνάει το πολιτικό προσκήνιο στη χώρα μας και τα δεκάδες προβλήματα που ξεφυτρώνουν ή ξεθάβονται καθημερινά δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική.

Εξαίρεση όμως αποτελεί ο Θάνος Πετρέλης ο οποίος όχι μόνο δεν το σκέφτεται ως ενδεχόμενο αλλά δηλώνει και πως δεν ήταν ποτέ πολιτικοποιημένος. Σε ερώτηση που του έγινε από δημοσιογράφο του tralala για αν θα μπορούσαν να εισχωρήσουν στην πολιτική και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου κι αν θα βοηθούσαν καθόλου με τις απόψεις τους ο τραγουδιστής απάντησε:

«Νομίζω

ότι πια η πολιτική χρειάζεται νέους ανθρώπους γιατί ενώ στο τραγούδι δεν πάνε κληρονομικά τα πράγματα στην πολιτική ισχύει το αντίθετο και πάει από το μπαμπά στο γιο και ούτω καθ' εξής γι' αυτό και ίσως να φτάσαμε σ' αυτό το τραγικό σημείο. Εγώ γενικά δεν ήμουν ποτέ πολιτικοποιημένος και δεν με ενδιαφέρει η πολιτική σαν πολιτική αλλά με ενδιαφέρει η χώρα να είναι σωστά δομημένη, να υπάρχει κράτος, παιδεία, ιατρική περίθαλψη..! Πιστεύω πως πολλοί άνθρωποι που δεν είναι πολιτικοί μπορούν να συνεισφέρουν, σίγουρα οι καλλιτέχνες που μπορεί να έχουν πρόσβαση και άμεση σχέση με πολύ κόσμο αν το αγαπούν πραγματικά και έχουν το μυαλό τους μαζεμένο και είναι συνειδητοποιημένοι θα ήταν καλό να ασχοληθούν πιο ενεργά.»

Keywords
Τυχαία Θέματα