19 καλτ NBA φανέλες που γράφτηκαν ανεξίτηλα στη μνήμη μας

12:37 23/10/2019 - Πηγή: Contra

Το NBA άρχισε πάλι, τα φαβορί για τον τίτλο θα παλέψουν με τους χειρότερους και αμέτρητες ομηρικές μάχες αναμένονται στα παρκέ. Μετά το πρώτο jump ball, βάζουμε στη σειρά τις εμφανίσεις εκείνων των ομάδων που έγιναν all time classic, πιο διαχρονικές κι από εκείνα τα μοντέλα που φώναζαν 'I Love this game' με πελώρια χαμόγελα στα '90s

τηλεοπτικά σποτάκια του NBA.

Ατλάντα Χοκς

Τα '90s του μπάσκετ, αν είχαν τη δική τους εγκυκλοπαίδεια εκατομμυρίων σελίδων, τη δική τους σειρά άπειρων επεισοδίων, θα έπρεπε να λέγονταν 'Μουκι Μπλέιλοκ'. Την ίδια σκέψη μ' εμένα είχαν και οι Περλ Τζαμ, γι' αυτό και ονομάστηκαν 'Μούκι Μπλέιλοκ', πριν βρουν το όνομα με το οποίο είναι γνωστοί ως σήμερα. Ο γκαρντ των Ατλάντα Χοκς έχει ένα όνομα τόσο αλήτικο, που θα μπορούσε να μεταφράζεται ως 'ΔΕΝ ΧΑΝΩ'. Το ίδιο μεγάλη αλητεία ήταν και η 'γερακίσια' φανέλα που είχαν οι Χοκς στα mid-90s.

Γκόλντεν Στειτ Γουόριορς

Δηλαδή πες μου τώρα, με μια τέτοια εμφάνιση δεν μπαίνεις ΑΝΕΤΑ ακόμα και τώρα σε ένα τίμιο rave party;

Μπρούκλιν Νετς

Μιλγουόκι Μπακς

Εμφάνιση που θύμισε Παπάγου - Πειραϊκός και πολλές ακόμα αντεργκράουντ ομάδες των 90s. Ήσουν σκληρός μαδερφάκερ, αν υποστήριζες Μιλγουόκι Μπακς πριν από 20 χρόνια.

Ντένβερ Νάγκετς

Μια εμφάνιση 'πιτζαμέ' που μπορούσες άνετα και να φορέσεις στον ύπνο σου και να πας σε κάποιο κλαμπ και να χορέψεις κάποιο χιτ των Panic! At The Disco.

Σάρλοτ Χόρνετς

Για τα έντονα χρώματα, για την πώρωση του να βλέπεις συνεργασίες Μάγκσι Μπογκς - Αλόνζο Μόρνινγκ. Τι άλλο να ζητήσουμε;

Σικάγο Μπουλς

Προσωπική επιλογή, μπλακ εντ ρεντ, απειλητική σαν Κόμπρα, ζόρικη σαν ομάδα streetball που δεν μπορεί να τη νικήσει κανείς.

Σάρλοτ Χόρνετς, πάλι

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Σάρλοτ και Κλίβελαντ, δυο ομάδες, δυο φανέλες με γλυκιά, 90s χρωματική φλυαρία.

Ντιτρόιτ Πίστονς

Έντονο κόκκινο και έντονο μπλε, ο ορισμός του 'bad boy' σε εκδοχή φανέλας.

Ντιτρόιτ Πίστονς, πάλι

Όλα τα '00s σε μια εικόνα, σαν logo ταινίας του Michael Bay που έχεις νοικιάσει σε DVD και απολαμβάνεις στη νέα σου τηλεόραση που είναι 36 ίντσών και ίσως μοιάζει με μπαούλο.

Μέμφις Γκρίζλις

Από την γλυκιά εποχή που λέγονταν ακόμα 'Βανκούβερ Γκρίζλις'. Δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε εμφάνιση ομάδας του NBA με αρκούδες να βρυχώνται. Κάτι λέει αυτό.

Φιλαδέλφια Σίξερς

Ομάδα που αξίζει ταινία η Φιλαδέλφια του πρώτου μισού των '00s. Κάθε φανέλα που φόρεσε το είδωλο Άλεν Άιβερσον, ήταν γεμάτη από εκείνα τα φλύαρα στοιχεία και τις υπερβολές που αγαπάμε στο αμερικάνικο μπάσκετ.

Χιούστον Ρόκετς

Το ίδιο ισχύει κι εδώ. Μια αγαπημένη, διαστημική κιτσαρία, μια φανέλα που μπορούσε να φωνάξει 'ET PHONE HOME' και κάποιος εκεί έξω να την ακούσει.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Λευκό με πράσινες, συμμετρικές λεπτομέρίες: Εμφάνιση ψαρωτική, που όταν την φορούσαν παίκτες- τρελοκομεία όπως ο Λατρέλ Σπρίουελ, γινόταν πραγματική απειλή!

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

Λευκό και κόκκινο σε μαύρο φόντο. Αυτή η ομάδα άξιζε το Όσκαρ μας, μόνο και μόνο για την εμφάνιση της στα παρκε.

Σιάτλ Σουπερσόνικς

Πράσινο έντονο με μπορντό λεπτομέρειες. Πραγματικοί badass μιας άλλης, ρομαντικής εποχής.

Γιούτα Τζαζ

Αυτή με το παγόβουνο, καμία άλλη!

Λος Άντζελες Λέικερς

Έντονη κιτρινίλα, συμμετρικές γραμμές, αγαπημένη ανάμνηση από την εποχή Κόμπι Μπράιαντ.

Μη χάσεις την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου την αποκλειστική συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Contra.gr!

Keywords
Τυχαία Θέματα