Matchday Κυριακή 20/10: Ο ΠΑΟΚ αρχίζει από το μηδέν

20:40 20/10/2019 - Πηγή: Contra

Το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς που ο ΠΑΟΚ δεν δέχθηκε γκολ και το ξεπέταγμα του Ιντέγε που χάρισε ένα μεγάλο διπλό στον Άρη.

Super League: Η νέα αρχή του ΠΑΟΚ

Τα τρία γκολ

του ΠΑΟΚ επί της Λαμίας δεν ήταν δα μια εξέλιξη αναπάντεχη. Όπως κι αν ερχόταν ένα τέταρτο (δοκάρι) ή ένα πέμπτο. Επιτεύχθηκαν μεν σε 9 λεπτά, όσα μεσολάβησαν από το πρώτο του 2' ως το τρίτο του 11' με ενδιάμεση στάση σ' εκείνο του 6', παρόλα αυτά ο 'Δικέφαλος' ουδέποτε αντιμετώπισε πρόβλημα στην παραγωγή επιθέσεων, βρίσκοντας πολλάκις δίχτυα σε μικρές χρονικές αποστάσεις. Ούτε ως έκπληξη εκλήφθηκε το παρθενικό τέρμα στο τρέχον πρωτάθλημα του -φτερωτού- Δημήτρη Λημνιού που διπλασίασε τ' 'ασπρόμαυρα' στον αγώνα της Τούμπας και έχει δικαιολογημένα καπαρώσει τη θέση στα δεξιά του 4-2-3-1. Μηδέ φυσικά ξένισε το 6ο προσωπικό του Κάρολ Σβιντέρσκι, διαμορφώνοντας ένα σκορ που είχε ανοίξει ο Μίσιτς με την... ευγενική χορηγία του Βελλίδη.

Ο 'Δικέφαλος' προβληματικός στην αμυντική λειτουργία του παρουσιαζόταν ως εδώ, με την εστία του να παραβιάζεται σταθερά σε καθένα από τα 11 ματς που είχε παίξει από τις 6 Αυγούστου (2-2 με τον Άγιαξ) ως τις 6 Οκτωβρίου (2-1 τον Αστέρα). Ενδιάμεσα άλλαξε τερματοφύλακα, με τον επιρρεπή στα λάθη Πασχαλάκη να παραχωρεί τα γάντια του στον Ζίφκοβιτς, αλλά η αμυντική ανωμαλία εξακολουθούσε να μην εξασθενεί. Μοιραία ο ΠΑΟΚ αγκομαχούσε να νικήσει οπουδήποτε ή ξόδευε ευρωπαϊκές προκρίσεις (που άφηναν οικονομικά κουσούρια) και πολύτιμους βαθμούς.

Η εντός έδρας αποστολή απέναντι σε μια αντιπαραγωγική Λαμία του 5-4-1 από τον (υπό αμφισβήτηση) Αντωνίου, των μόλις 4 γκολ και των περισσότερων λαθών από πάσες ανά 90λεπτο ήταν προφανώς χαμηλού βαθμού δυσκολίας. Ωστόσο το πρόσημο ήταν τουλάχιστον θετικό για την περίσταση που δημιουργήθηκε στην Τούμπα. Μόλις δυο οι τελικές των φιλοξενούμενων (από τις 8.5 επιθέσεις που ολοκλήρωναν) και η μία εξ αυτών ήταν από τη μεγάλη περιοχή.

Ο τραυματισμός του Βαρέλα (που πότε-πότε έχανε τη συγκέντρωσή του) έφερε τον πανάκριβο και με έξτρα κίνητρα Ίνγκασον στο πλευρό του Κρέσπο για να δείξει ότι ως βασικός στην εθνική Ισλανδίας αξίζει περισσότερα από κάποια 90λεπτα στο κύπελλο, ο βαρύς δυσκίνητος Εσίτι δεν έχει πια μονιμότητα στον άξονα (τουναντίον μάλιστα έχει χάσει τη θέση του στον άξονα) και το σχήμα έγινε πολύ πιο ευέλικτο, αναζητώντας την ταχύτητα στις επεμβάσεις και τις απαιτούμενες αλληλοκαλύψεις που θα προστατεύσουν τα μετόπισθεν.

Βεβαίως, σε βάθος χρόνου θα κριθεί το εναλλακτικό πλάνο του Πορτογάλου, στα πολύ πιο επικίνδυνα παιχνίδια με Βόλο, Παναθηναϊκό και ΟΦΗ που ακολουθούν ως την επόμενη διακοπή του Νοεμβρίου. Ωστόσο το 3-0 επί της Λαμίας ήταν μια νέα εκκίνηση για την αμυντική συμπεριφορά των πρωταθλητών. Για τον γενικό ΠΑΟΚ και ταυτόχρονα τον Αντελίνιο Βιεϊρίνια που πήρε το τελευταίο 5λεπτο του αγώνα. Ως εξτρέμ και όχι μπακ. Εκεί δεσπόζει πλέον η μορφή του Γιαννούλη που δεν 'θυσιάζεται' ούτε για τον αρχηγό του 'Δικεφάλου'.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΟΠΑΣΕ ΣΤΑ 51 ΔΕΥΤΕΡΑ

Ξάνθη και Άρης είχαν πολλά που τους χώριζαν πριν από τη σέντρα στα Πηγάδια. Αφενός μεν οι 10 πόντοι στο βαθμολογικό πίνακα και η μάχη για την είσοδο στην 6άδα αφετέρου δε το εχθροπολεμικό κλίμα με αφορμή τη χορήγηση ή μη εισιτηρίων στην κερκίδα των φιλοξενούμενων που έκρυβε αιχμές για παραγοντικές συναναστροφές με τρίτους. Μετά τη σέντρα όλα σαν να 'χαν ξεχαστεί και τα 90 λεπτά της ισοδύναμης μονομαχίας τους συνοψίστηκαν σε λιγότερα από 3! Τα πρώτα του αγώνα. Στα 51'' από το σφύριγμα έναρξης του Καραντώνη ο (καλυπτόμενος) Ιντέγε ανατράπηκε (καθαρά) από τον γκολκίπερ Αμπάντ, σωστές αποφάσεις που επιβεβαιώθηκαν από το VAR, και στο 2'29'' ο Μπρούνο Γκάμα υπέγραψε την ιστορία της αναμέτρησης ευστοχώντας, χαμηλά στη δεξιά γωνία, από την άσπρη βούλα.

Ο νέος προπονητής των 'κίτρινων' Μίχαελ Ένινγκ δεν ήθελε να ρισκάρει οτιδήποτε στο ντεμπούτο του, ιδίως από τη στιγμή που δεν έγινε νωρίς το 2-0, ενώ ούτως ή άλλως οι 'ακρίτες' δεν είναι ομάδα που απειλεί πολύ πόσο μάλλον όταν κομβικοί ποδοσφαιριστές υστερούν, με αποτέλεσμα το 1-0 να μην διαφοροποιηθεί. Ήταν η δεύτερη φορά που ο Άρης δεν δέχθηκε τέρμα στο πρωτάθλημα, ήταν η δεύτερη φορά που νίκησε.

Basket League: Από ατσάλι ήταν το Λαύριο

Το Λαύριο αποκόμισε περισσότερους πόντους από βολές (19) παρά από εύστοχα τρίποντα (5/25), έγινε ωστόσο το αντίδοτο στην αήττητη πορεία του Ηφαίστου. Ούτως ή άλλως οι παίκτες του Μανωλόπουλου βρήκαν στόχο μονάχα στα 20 από τα 58 σουτ που εκτέλεσαν στον αγώνα. Εύλογα γίνεται αντιληπτό γιατί η μάχη επί αττικού εδάφους κρίθηκε υπέρ της ομάδας που υπερέβη το χαμηλό όριο των 65 πόντων (66-61).

Keywords
Τυχαία Θέματα