O CEO της Λεβερκούζεν αναστάτωσε τους ενδιαφερόμενους, ανοικτό το ενδεχόμενο ο Αλόνσο να αιφνιδιάσει και να ακολουθήσει ένα διαφορετικό μονοπάτι

12:56 20/3/2024 - Πηγή: Contra

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν βρίσκεται μία ανάσα από το να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα, συνεχίζει στην Ευρώπη και συνολικά αποπνέει υγεία και αισιοδοξία. Όλα αυτά έχουν ως κοινό παρονομαστή τον Τσάμπι Αλόνσο που τάραξε τα νερά της προπονητικής με την βγαλμένη από βιντεοπαιχνίδι πορεία της ομάδας. Βέβαια, αρκετή από αυτή την λάμψη της ομάδας επισκιάζεται από τους "μεγάλους" ενδιαφερόμενους.

Η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και όμως πολλές ομάδες από το Big-5 των πρωταθλημάτων της Ευρώπης έχουν στα ραντάρ τους τον μέχρι πρότινος ανερχόμενο προπονητή. Τα δημοσιεύματα αναφορικά με το μέλλον του Ισπανού ουσιαστικά προδικάζουν για καιρό τώρα πως το μόνο σενάριο είναι να αποχωρήσει -ιδανικά μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Γερμανίας- για μία μεγαλύτερη ομάδα το καλοκαίρι.

Ωστόσο οι δηλώσεις του CEO της ομάδας από το Λεβερκούζεν φαίνεται πως διαταράσσουν τους συσχετισμούς.

Οι δηλώσεις

Αλόνσο έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026 και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφιβάλλουμε ότι θα παραμείνει εδώ".

"Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί, αλλά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη, έχουμε καλή σχέση".

Πρόκειται απλά για ένα παιχνίδι σκάκι από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Γερμανικής ομάδας, ή μήπως και όχι;

Η αλήθεια είναι πως ο Τσάμπι Αλόνσο, αν και οι επιδόσεις της ομάδας ανέβασαν τον πήχη σε υψηλούς στόχους, είναι ένας νέος προπονητής. Αυτή την στιγμή δείχνει με την γενικότερη στάση του πως περισσότερο τον απασχολεί η επίτευξη των μοναδικών για την ομάδα του στόχων. Αν τα καταφέρει, οι μετοχές του ως προπονητής θα ανεβούν, μα κυρίως θα γραφτεί με χρυσά γράμματα το όνομά του στην Ιστορία της Λεβερκούζεν όντας ο πρώτος προπονητής που κερδίζει το πρωτάθλημα.

Ένα τέτοιο επίτευγμα θα ήταν κρίμα να τελειώσει εκεί. Ο Ισπανός coach έχει την δυνατότητα δυνητικά να συνεχίσει να γράφει ιστορία με την ομάδα που εκείνος "έχτισε" μαθαίνοντας στην πορεία και ακόμη περισσότερα για το μέλλον. Είναι λίγο σπάνιο στις μέρες μας ομάδες με μικρότερη δυναμική να πρωταγωνιστούν και ακόμα πιο σπάνιο να έχουν διάρκεια, συνέπεια και βελτίωση πέρα από 1-2 σεζόν. Είναι λοιπόν στο χέρι του Τσάμπι Αλόνσο η επιλογή να μείνει και να κάνει το "μεγαλύτερο" βήμα σε μία πιο ώριμη φάση της προπονητικής του καριέρας.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Έρικσεν είναι απογοητευμένος από κάποιον στον σύλλογο και όλα είναι ανοικτά, ξεκινούν συζητήσεις άμεσα

Η Μπάγερν έκανε σούπερ πρόταση στον Ντέιβις για νέο συμβόλαιο, επιμένει στα αστρονομικά ποσά το μάνατζεμεντ

Keywords
Τυχαία Θέματα