To πρώτο γήπεδο ποδοσφαίρου 100.000 θέσεων δεν θα γίνει στην Ευρώπη

12:07 18/4/2020 - Πηγή: Contra

Ο κορονοϊός έκανε το ισοπεδωτικό του πέρασμα από την Κίνα και σήμερα φαίνεται πως αποτελεί μια κακή ανάμνηση. Η παραγωγική διαδικασία της εγχώριας οικονομίας έχει πάρει μπρος και το ποδόσφαιρο φαίνεται πως δεν πάει πίσω. Η Γκουανγκζού Εβεργκράντε, η ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή του κινέζικου πρωταθλήματος ετοιμάζεται για μια ακόμα πιο δυναμική αντεπίθεση, καθώς σύμφωνα με το Givemesport, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την ανέγερση του νέου της γηπέδου. χωρητικότητας 100.000 θέσεων!

Το νέο

γήπεδο πρόκειται να παραδοθεί στην ομάδα προς αγωνιστική χρήση στα τέλη του 2022 και ο σχεδιασμός του παραπέμπει στο άνθος του λωτού, με το οποίο συχνά παρομοιάζεται και η ίδια η πόλη της Γκουανγκζού.

Ο Ξιά Χαιτζούν, πρόεδρος της Evergrande Group, της εταιρείας που ανέλαβε την υλοποίηση της κατασκευής του σταδίου. αξίας 1,7 δισεκατομμυρίου δολαρίων, δήλωσε: "Το στάδιο Evergrande θα γίνεις ένα παγκοσμίου κλάσης μνημείο, συγκρίσιμο μόνο με το Sydney Opera House και το Burj Khalifa στο Ντουμπάι. Θα είναι ένα σύμβολο του κινεζικού ποδοσφαίρου προς όλο τον κόσμο."

Αξίζει να τονίσουμε πως και η αντίπαλος της Εβεργκράντε, Σανγκάη SIPG πρόκειται να αποκαλύψει το δικό της νεόδμητο στάδιο χωρητικότητας 33.000 θέσεων σε περίπου ένα χρόνο. Παράλληλα, σύμφωνα με το ESPN, η εταιρεία του Χαιτζούν έχει στα σκαριά την κατασκευή τουλάχιστον τριών ακόμα γηπέδων ποδοσφαίρου ανά την κινεζική επικράτεια, χωρητικότητας από 80.000-100.000 θέσεων. To επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διοργανωθεί από την Κίνα, πιθανότατα το 2022 ή και αργότερα, σίγουρα δεν θα είναι μια αδιάφορη διοργάνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα