Δεν υπάρχει παίκτης Γιακουμάκης, είναι ηθοποιός

12:00 28/1/2021 - Πηγή: Contra

Το 'Who is Giakoumakis?' ήταν το πρώτο κείμενο που διαβάσατε στο Contra.gr από τη στιγμή που ο Ηρακλειώτης φορ μετακόμισε στη Φένλο. Ακολούθησε η εξήγηση γιατί η ΑΕΚ στην περίπτωση του 26χρονου επιθετικού δεν έκανε την ίδια γκάφα με τον Μπακασέτα. Αλλά και ο τρόπος που οι 'κιτρινόμαυροι' αναμένεται να καρπωθούν μέρος της επιτυχίας του, από τη στιγμή που συνέχισε να σκοράρει κατά ριπάς. Την τελευταία φορά που

μας απασχόλησε ο Γιακουμάκης ήταν γιατί οδεύει να γίνει ο πιο ακριβός Έλληνας φορ.

Και πώς να μη γίνει; Αυτά που πετυχαίνει ο διεθνής επιθετικός στην Eredivisie μοιάζουν με ένα θεώρημα που επιμένει να καταρρίπτει την λογική. Το βράδυ της Τετάρτης, το έμαθε και η Φίτεσε. Την οποία ο Γιακουμάκης κερνούσε γκολ με την συχνότητα που κατεβαίνουν οι ρακές στην Κρήτη. Το ένα πίσω από το άλλο. Στο σύνολο; Τέσσερα. Αριθμός 4. Ένα καρέ που δεν ήταν καν το πρώτο του φετινό... Για την ακρίβεια ήταν το δεύτερο συνεχόμενο για τον 26χρονο φορ! Το έπραξε απέναντι στην Ντεν Χάαχ, δεν βρήκε δίχτυα κόντρα σε Χέρενφεν και Τβέντε, αλλά όταν το ξαναέκανε ήταν x4.

Πού έχει φτάσει το κοντέρ; Σε σύνολο 20 εμφανίσεων, 22 γκολ τη φετινή σεζόν. Αυστηρά σε επίπεδο Eredivisie, 19 ματς και 20 γκολ. Πόσο σπουδαία είναι η επίδοση του; Εκτός από το αυταπόδεικτο του πράγματος, είναι καλύτερη από αυτή που είχε στα πρώτα 19 του παιχνίδια ο ρέκορντμαν τερμάτων σε μια σεζόν στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Ο Κόεν Ντίλεν, είχε σκοράρει 43 γκολ την περίοδο 1956/57 στην Eredivisie. Με 18 τέρματα στις πρώτες 19 αγωνιστικές.

Ο Γιακουμάκης έχει ήδη 20 στο ίδιο διάστημα. Και δεν παίζει στην Αϊντχόφεν, όπως ο Ντίλεν, αλλά στην 'μικρούλα' Φένλο. Ίσως να μην καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ. Ενδεχομένως να μην το πλησιάσει καν. Ωστόσο για έναν παίκτη που μέχρι πέρσι μετρούσε συνολικά 23 γκολ σε 138 παιχνίδια, σε όλη την εν ελλάδι καριέρα του με Επισκοπή Ρεθύμνου, Πλατανιά, ΟΦΗ και ΑΕΚ, το να πετυχαίνει σε λίγους μήνες 22 γκολ στην Ολλανδία είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Και με πολλά από αυτά τα τέρματα να είναι εξαιρετικής ομορφιάς, όπως ένα από αυτά που πλήγωσαν το βράδυ της Τετάρτης την Φίτεσε και είναι υποψήφιο για γκολ της σεζόν στην Eredivisie...

Μετά τη σεζόν 2012-2013 και τον Αμερικανό στράικερ Τζόζι Άλτιντορ, ο Γιακουμάκης είναι ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει τρία χατ-τρικ στην Eredivisie στην ίδια αγωνιστική περίοδο. Και χρειάστηκε ουσιαστικά το πρώτο μισό της για να το καταφέρει. Βρίσκει δίχτυα κάθε 81 λεπτά και είναι υπεύθυνος για το 66% των γκολ της Φένλο (22/33) σε όλη τη σεζόν!

Όπως γίνεται κατανοητό, οι μέρες του 26χρονου φορ στη Φένλο είναι μετρημένες. Ας μην αποκλείουμε και κάποια κίνηση-έκπληξη πριν καν βγει ο Γενάρης, πριν καν συμπληρώσει καλά καλά ένα εξάμηνο στην ολλανδική ομάδα. Το άφησε και ο ίδιος ανοιχτό, στις δηλώσεις του μετά το ματς.

"Μια απίστευτη νίκη εναντίον μίας από τις καλύτερες ομάδες. Είναι πραγματικά όμορφο, προσπαθώ να το απολαύσω. Ο Φρανκ Ντεμούζ (σ.σ. προπονητής επιθετικών στη Φένλο) με βοηθάει πολύ με τις λεπτομέρειες που μπορώ να βελτιώσω. Είμαι πολύ χαρούμενος μαζί του, γιατί χάρη σε αυτόν μπόρεσα να σκοράρω πολλά γκολ. Πρέπει όμως να ευχαριστήσω και τους συμπαίκτες μου. Σε μια μεταγραφική περίοδο δεν ξέρεις τι θα συμβεί.

Φορούσα τη φανέλα της Φένλο σε αυτόν τον αγώνα και είμαι περήφανος γι' αυτό. Αλλά δεν ξέρω ακόμα αν αυτό θα ισχύει και για το επόμενο παιχνίδι. Μπορεί να αλλάξει γρήγορα. Δεν είναι μόνο η δική μου απόφαση, αλλά είναι απόφαση και του συλλόγου. Εάν γίνει μια πολύ μεγάλη προσφορά, πρέπει να το συζητήσουμε. Αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα.

Δεν είμαι απασχολημένος με το ενδιαφέρον που υπάρχει από ομάδες. Ο μάνατζερ μου μπορεί να το κάνει αυτό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι τόσο συγκεκριμένο που θα πρέπει να το σκεφτώ. Είναι, επίσης, μια δύσκολη στιγμή φυσικά λόγω του κορονοϊού, που επηρεάζει τις επιλογές που πρέπει να κάνουν οι σύλλογοι", τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιακουμάκης.

Τα επιτεύγματα του διεθνή φορ έχουν προκαλέσει τον θαυμασμό και οπαδών ομάδων όπως ο Άγιαξ, ένω δεν μιλάμε πλέον για κάτι... συμπτωματικό, αφού συμβαίνει σε σταθερπη βάση και σε διάρκεια. Ούτε οι 'ανοιχτές άμυνες' του ολλανδικού πρωταθλήματος είναι πια δικαιολογία υποτίμησης των τερμάτων που σκοράρει με μανία ο Γιακουμάκης. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως στην Eredivisie παίζουν παίκτες όπως οι Μάλεν, Τάντιτς, Μπέρχαους, Ντανίλο, Πρόμες, επομένως με αυτή τη λογική τα νούμερα τους θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον εφάμιλλα του Έλληνα φορ. Δεν είναι. Ίσως πάλι να μην υπάρχει παίκτης Γιακουμάκης. Είναι ηθοποιός...

Keywords
Τυχαία Θέματα