Η Λίβερπουλ είναι επίσημα η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου

20:29 25/2/2024 - Πηγή: Contra

Η κεφαλιά του Βαν Ντάικ στο 118ο λεπτό αποδείχθηκε καθοριστική για την ομάδα του Κλοπ και της χάρισε το τρόπαιο με 1-0 απέναντι στην Τσέλσι. Ένα τρόπαιο πολύ σημαντικό για τον Γερμανό κόουτς που απολαμβάνει την τελευταία του σεζόν με τους «Reds».

Βέβαια, η κεφαλιά του Ολλανδού όχι μόνο έδωσε το κύπελλο στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, αλλά έγραψε και ιστορία. Η Λίβερπουλ έχει πλέον κατακτήσει 68 τρόπαια στην ιστορία της, συμπεριλαμβανομένων των εγχώριων και διεθνών πρωταθλημάτων, των κυπέλλων και των σούπερ καπ.

Πριν από την Κυριακή η Λίβερπουλ ισοβαθμούσε με την αιώνια αντίπαλό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε 67 τρόπαια, αλλά τώρα οι οπαδοί της Λίβερπουλ μπορούν να πουν ότι η ομάδα τους είναι επίσημα η πιο επιτυχημένη στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Πιθανότητες για εκ νέου ισοβαθμία ή διεύρυνση προβαδίσματος

Η ομάδα του Κλοπ βρίσκεται στην κορυφή της Premier League, ένα βαθμό μπροστά από τη Μάντσεστερ Σίτι, και είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του FA Cup. Στην Ευρώπη, η Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει τη Σπάρτα Πράγας στους 16 του Europa League.

Η Γιουνάιτεντ από την άλλη μεριά, έχει ήδη «ξεχάσει» την κούρσα για τον τίτλο της Premier League και την ευρωπαϊκή διάκριση, αν και η μεγάλη αντίπαλος της Λίβερπουλ μπορεί ίσως να κατακτήσει το φετινό Κύπελλο Αγγλίας.

Παρακάτω η λίστα με τις ομάδες με τα περισσότερα ασημικά

1: Λίβερπουλ (68 τρόπαια)

2: Μαν. Γιουνάιτεντ (67)

3: Άρσεναλ (49)

4: Τσέλσι (34)

5: Μαν. Σίτι (34)

6: Τότεναμ (26)

7: Άστον Βίλα (25)

8: Έβερτον (24)

9: Νιουκάστλ (13)

10: Νότιγχαμ Φόρεστ (13)

Διαβάστε περισσότερα

Η Ρεάλ δεν θα χρειαστεί να πουλήσει κανέναν για τον Εμπαπέ

Η Νάπολι ζητά την περιουσία του Τζένγκις Χαν για έναν παίκτη, ομάδα πάει να τον κλέψει από την Παρί και το FFP γελά

Keywords
Τυχαία Θέματα