Η σεζόν για τη Σάλκε είχε τελειώσει από τις 17 Ιανουαρίου

18:36 24/5/2020 - Πηγή: Contra

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η Σάλκε. Η διακοπή του πρωταθλήματος την άφησε στην 6η θέση, που οδηγεί σε προκριματικά του Champions League. Η επανεκκίνηση την βρήκε σε ρόλο... ωραίας κοιμωμένης. Στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από την Ντόρτμουντ, όπως φανερώνει το τελικό 4-0. Ένα αποτέλεσμα που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως και αναμενόμενο, με βάση την διαφορά δυναμικότητας των ομάδων.

Η νέα

ήττα με σκορ 0-3 από την Άουγκσμπουργκ στην 'Veltins Arena', επιβεβαίωσε ότι η Σάλκε δεν ξέμεινε απλά στην περίοδο ραστώνης που δημιούργησε η διακοπή. Η εικόνα της ομάδας του κόουτς Βάγκνερ ήταν απογοητευτική, θύμιζε σύνολο που βρίσκεται στην φάση των φιλικών μιας καλοκαιρινής προετοιμασίας. Απέναντι σε μια Άουγκσμπουργκ που ερχόταν από 4 σερί ήττες και με άμυνα 'χωνί' (54 γκολ παθητικό σε 26 ματς), η Σάλκε όχι μόνο δεν κατάφερε καν να σκοράρει, αλλά έστω να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να φτάσει εκεί.

Η αλήθεια ωστόσο είναι πως για τους 'βασιλικούς μπλε' η σεζόν λες και έχει τελειώσει από τις 17 Ιανουαρίου. Τότε χρονολογείται η τελευταία της νίκη (2-0 την Γκλάντμπαχ) στην Bundesliga! Έκτοτε ακολούθησαν 9 ματς με 4 ισοπαλίες και 5 ήττες, όπου σκόραρε 2 γκολ και δέχθηκε... 22! Η κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο της Σάλκε, ίσως συνοψίζεται σε αυτό το video, που θα μπορούσε να φέρει τον τίτλο 'δεν μπορούν τα παλικάρια':

Σε άλλα νέα της ημέρας, η Λειψία πέρασε σαν αέρας από την έδρα της Μάιντς την οποία και διέλυσε με σκορ 5-0. Έτσι θα περιμένει στραβοπάτημα της Μπάγερν Μονάχου στο klasiker της Τρίτης για να πλησιάσει στην κορυφή. Οι Βαυαροί σέρνουν το κάρο με 61 βαθμούς, ακολουθεί η Ντόρτμουντ με 57 και στην 3η θέση είναι η Λειψία με 54.

Keywords
Τυχαία Θέματα