Κάτω του μετρίου το VAR στην Premier League

14:51 9/2/2024 - Πηγή: Contra

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός του Σκόουλς είναι ο χρόνος που χρειάζονται οι έλεγχοι μέσω VAR, καθώς και η κακή, ορισμένες φορές, επικοινωνία με τους διαιτητές. Στοιχεία που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τον ρυθμό ενός αγώνα, τον ενθουσιασμό του κοινού, μα κυρίως την δίκαιη διεξαγωγή των παιχνιδιών.

"Είναι σαφές ότι όλα στον κόσμο του VAR δεν είναι τέλεια”, δήλωσε ο Σκόουλς.

“Το γνωρίζουμε αυτό και ξέρουμε ότι έχουμε δουλειά να κάνουμε. Εκεί που η εμπειρία του VAR υστερεί είναι η εμπειρία του οπαδού μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι ούτε κατά διάνοια αρκετά καλή. Το ξέρουμε ότι δεν είναι. Επηρεάζει την απόλαυση του παιχνιδιού από τους οπαδούς και ξέρουμε ότι πρέπει να αλλάξει. Περιοριζόμαστε σε ό,τι μπορούμε να κάνουμε από την IFAB, η οποία είναι πολύ σαφής προς το παρόν ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον ήχο".

Και πρόσθεσε: "Κάνουμε πάρα πολλούς ελέγχους μέσω VAR και αργούμε πολύ να τους κάνουμε. Σε ένα βαθμό είναι κατανοητό, δεδομένου του επιπέδου ελέγχου που υφίστανται αυτοί οι τύποι, από εμάς, επίσης από τα μέσα ενημέρωσης καθώς και από τους οπαδούς. Αλλά οι έλεγχοι αργούν πολύ και αυτό επηρεάζει τη ροή του παιχνιδιού. Έχουμε απόλυτη επίγνωση αυτού και της ανάγκης να βελτιώσουμε την ταχύτητά τους, διατηρώντας πάντα την ακρίβεια".

Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής ποδοσφαίρου της Premier league υποστήριξε πως το VAR συνολικά έχει μειώσει απότομα τις λάθος αποφάσεις σε σύγκριση με το τι ίσχυε πριν από την ένταξή του στο ποδόσφαιρο.

Διαβάστε περισσότερα

Έρχεται νέο χρώμα για τις κάρτες των διαιτητών

Η σπάνια λευκή κάρτα διαιτητή προηγείται της μπλε

Keywords
Τυχαία Θέματα