Μέχρι και ο Γιακουμάκης θα δυσκολευόταν ν' απαντήσει όλες τις ερωτήσεις

17:31 30/1/2021 - Πηγή: Contra

Δεν θα 'ταν παράλογο να έχει συμβεί, αλλά το status του Γιώργου Γιακουμάκη δεν υπέστη, όχι ακόμα, οποιαδήποτε μεταβολή στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο επειδή σκόραρε άλλες τέσσερις φορές (άνευ πέναλτι) στο ίδιο παιχνίδι της Φένλο, ανεξαρτήτως του ότι το καρέ των γκολ επαναλήφθηκε για δεύτερη φορά στη σεζόν. Όσο όμως συνεχίζει να 'ξεγυμνώνει' τις αντίπαλες άμυνες στην Eredivisie κερδίζοντας έδαφος στη λίστα

με τους πιο ακριβούς Έλληνες επιθετικούς τόσο θα προσελκύει το ενδιαφέρον ισχυρότερων ομάδων και μαζί θα εκτοξεύεται η τιμή πώλησής του από τους ανθρώπους που θεώρησαν ευκαιρία τα (συν ή πλην) 300.000 που τον κοστολόγησε η ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι.

Ορίστε γιατί:

Ξέρουν όλοι πια πως τον 26χρονο φορ δεν τον υποδύεται κάποιος ταλαντούχος ηθοποιός, αλλά είναι ο ίδιος που λανσάρει τον εαυτό στο χορτάρι. Ως ένας νορμάλ ποδοσφαιριστής που εντάχθηκε στο κατάλληλο περιβάλλον και συνάντησε τις ιδανικές συνθήκες για να εκθέσει σε δημόσια θέα τα προσόντα του (καίριες θέσεις, δυνατό άλμα, εκτελέσεις της μιας επαφής). Έτυχε, διότι έχει ρέντα, αλλά και πέτυχε μαζί, με τις επιδόσεις (20 από τα 32 γκολ της Φένλο) να τον κατατάσσουν πια μεταξύ των κορυφαίων γκολτζήδων της Ευρώπης (δίπλα σε Κριστιάνο, Χάαλαντ, Εμπαπέ) και την ισπανική AS να αφιερώνει υμνητικά άρθρα τοποθετώντας τον δίπλα σε Ρομάριο, Ρονάλντο, Ιμπραχίμοβιτς και Λουίς Σουάρες που πρωτοπερπάτησαν ποδοσφαιρικά στην Ολλανδία.

Δεν θα παρασυρθούμε, ούτε θα πούμε ότι έχουμε να κάνουμε με φορ ανάλογης κλάσης. Ότι τον μαθαίνει, πάντως, η Ευρώπη είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Εσύ, αλήθεια, ξέρεις από πού κρατά η σκούφια του και πώς ο Γιακουμάκης έφτασε στο σημείο να κουβεντιάζεται στα επιτελικά γραφεία τόσων ομάδων ως μια εξαιρετική λύση για τη γραμμή κρούσης; Θυμάσαι μικρές λεπτομέρειες από την καριέρα του προτού πάρει το αεροπλάνο κι εγκατασταθεί στη χώρα με τις τουλίπες; Ενδεχομένως ούτε αυτός θα 'ναι σε θέση ν' απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις του κουίζ κι ας τον αφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα