Ο χρόνος περνά φανερώνοντας την αλήθεια

15:55 22/1/2024 - Πηγή: Contra

Πριν από δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο Χουαν Λαπόρτα δήλωσε πως η Μπαρτσελόνα είχε επιτέλους βγει από την εντατική. Δώδεκα μήνες πριν από αυτή τη δήλωση, η Καταλανοί βρίσκονταν πολύ κοντα στην χρεοκοπία και είχαν να διαχειριστούν ένα χρέος πάνω από ένα δισεκατομμύριο, δωράκι από τον προηγούμενο πρόεδρο. Με την έλευση του Λαπόρτα για δεύτερη φορά, ακολουθήθηκε μια σειρά από αποφάσεις.

Μέσα από οικονομικούς ελιγμούς και

διακανονισμούς κατάφερε να εξασφαλίσει χρόνο όσον αφορά τα χρέη και τα δάνεια που της χτυπούσαν τη πόρτα, πούλησε μέρος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ,πολλά περιουσιακά στοιχεία, προσπάθησε απεγνωσμένα να μειώσει παχυλούς μισθούς παικτών και πήρε και άλλα δάνεια.

Με αυτά τα χρήματα λοιπόν κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι. Έβαλε άμεσους υψηλούς στόχους σε Ισπανία και Ευρώπη περιμένοντας την απόσβεση των χρημάτων μέσα από την αγωνιστική επιτυχία βραχυπρόθεσμα ενώ ταυτόχρονα θα ανέβαινε και το στάτους της ομάδας. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν λήφθηκαν αυτές οι αποφάσεις.

Πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα όμως η καλή της εικόνα δεν φάνηκε αντίστοιχα στην Ευρώπη χάνοντας έτσι σημαντικά χρήματα . Φέτος δυνοπαθεί στο πρωτάθλημα αλλά συνεχίζει στο Champions League χωρίς ωστόσο να τις δίνονται πολλές πιθανότητες για μεγάλη διάκριση.

Πλέον όμως Η οικονομική "υγεία" της Μπαρτσελόνα φαίνεται να υποτροπιάζει μιας και τα χρήματα και ο χρόνος λιγοστεύουν. Οι οικονομικές διαπραγματεύσεις μπορούν να την πάνε μόνο ως ένα σημείο επομένως, πρέπει να τράγματα να αλλάξουν άρδην.

Αναμφίβολα τα οικονομικά των "Μπλαουγκράνα" είναι ένας γρίφος για δυνατούς λύτες...


Keywords
Τυχαία Θέματα