Bρες ποιος είχε παίξει στην PSV πριν έρθει στην Ελλάδα

09:06 18/2/2021 - Πηγή: Contra

Η Αϊντχόφεν έχει αναπτύξει μια καρμική σύνδεση με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παραδόξως με τον Ολυμπιακό, που την υποδέχεται στο Φάληρο για τους 32 του Europa League, σταυρώνει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά την ίδια στιγμή με τους υπόλοιπους τρεις βασικούς πόλους της χώρας, τις ομάδες δηλαδή με τις περισσότερες διεθνείς παρουσίες, έχει συναντηθεί συνολικά επτά σε μια χρονική απόσταση 30 ετών.

Ως αφετηρία

έχουν οριστεί, φυσικά, οι μάχες απέναντι στην ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς το φθινόπωρο του '92 για τα προκριματικά του Champions League. Τότε που το χατ τρικ του Βραζιλιάνου Ρομάριο έσβηνε το 1-0 της Ένωσης από το γκολ του Δημητριάδη. Αρκετά πριν, δηλαδή, το ραντεβού με τον ΠΑΟΚ επαναληφθεί σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις. Σ’ αυτή τη συνθήκης επανάληψης ανήκει φυσικά το παιχνίδι του οποίου η τηλεοπτική μετάδοση διακόπηκε ξαφνικά εξαιτίας πυρκαγιάς στο βαν και μοιραία χάθηκε το γκολ του Ιφεάνι Ουντέζε.

Με 9 νίκες σε 14 παιχνίδια η PSV υπήρξε έως σήμερα ένας κακός μπελάς, αλλά ταυτόχρονα ένα παράδειγμα του πώς δουλεύουν τα κλαμπ χωρίς γιγαντιαία μπάτζετ. Φροντίζουν αφενός την ακαδημία τους αφετέρου να βρουν ποδοσφαιριστές με μεταπωλητική αξία για να τους 'εκμεταλλευτούν' σε πρώτη φάση αγωνιστικά και κατόπιν οικονομικά. Κάποιοι εξ αυτών, αφού πρώτα φόρεσαν τη φανέλα με τις κάθετες κοκκινό-λευκες ρίγες και το μαύρο σορτς, ήρθαν από τα μέρη μας. Τούτους ζητάμε να θυμηθείς σε 8 λεπτά. 12 επιλέξαμε, άρα φρόντισε να μοιράσεις σωστά το χρόνο σου, ξεκινώντας από τις αυτονόητες απαντήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα