ΠΑΟΚ

13:55 26/3/2021 - Πηγή: Contra

Πριν από τριάντα χρόνια η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού κυπέλλου παρέμενε, σχεδόν, άπιαστο όνειρο για κάθε ελληνική ομάδα. Ναι μεν η Εθνική είχε βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης με το χρυσό του Ευρωμπάσκετ 87 και το αργυρό δυο χρόνια αργότερα, σε συλλογικό επίπεδο, ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Ο Άρης είχε προσπαθήσει τρεις φορές στα φάιναλ-φορ της Γάνδης, του Μονάχου και της Σαραγόσα και ήδη είχε αποχωριστεί τον τιμονιέρη του, Γιάννη Ιωαννίδη.

Το τρόπαιο της "βασίλισσας" ΑΕΚ, από τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, το 1968, παρέμενε το μοναδικό που είχε πάει σε χέρια Ελλήνων. Το βράδυ της 26ης Μαρτίου 1991 στο Πατινουάρ της Γενεύης, μπροστά σε 5.000 φανατικούς οπαδούς του, ο ΠΑΟΚ έγραφε ιστορία.

Ο Δικέφαλος ξόρκιζε όλα τα φαντάσματα. Πρώτα τα δικά του, καθώς ήταν η ομάδα που μονίμως ... έχανε στο τέλος κι ύστερα ολόκληρου του ελληνικού μπάσκετ, αφού μετά τον θρίαμβο επί της Σαραγόσα (76-72) και την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων (Σαπόρτα στη συνέχεια), η Ελλάδα μέσα στην 30ετία που κύλησε πανηγύρισε όχι ένα και δυο, αλλά 14 ευρωπαϊκά τρόπαια. Από τα αστραφτερά της Ευρωλίγκας, μέχρι το ταπεινό Euro Challenge, οι ελληνικές ομάδες τα δοκίμασαν όλα. Μόνο το

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Contra