Πάπου Γκόμες: Τι προβλέπει ο κανονισμός για τα τρόπαια που κατέκτησε τους τελευταίους 10 μήνες, πώς θα κινδύνευαν Σεβίλλη και Αργεντινή

11:28 21/10/2023 - Πηγή: Contra

Ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη αναστάτωσε η είδηση της διετούς τιμωρίας του Πάπου Γκόμες από τους αγωνιστικούς χώρους για παράβαση ντόπινγκ, δείγμα το οποίο μάλιστα βγήκε θετικό λίγο πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευμά του το Relevo.

Οι αρμόδιες αρχές παρά το γεγονός πως γνώριζαν εδώ και αρκετούς μήνες για το θετικό δείγμα του ποδοσφαιριστή, δεν προχώρησαν σε τιμωρία του αλλά συνέχισαν τις έρευνες, έχοντας βέβαια ενημερώσει εξ αρχής τόσο τον ίδιο όσο και τον σύλλογό του.

Μετά το θετικό δείγμα του Γκόμες πολλά

είναι τα ερωτήματα αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τα δύο τρόπαια που κατέκτησε το διάστημα που ήταν ντοπέ κι αν αυτό θα επηρεάσει πέρα από τον ίδιο και τις ομάδες του.

Σύμφωνα με το Relevo, τόσο η Αργεντινή με την οποία ο Γκόμες κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο όσο και η Σεβίλλη, με την οποία πανηγύρισε το Europa League, δεν κινδυνεύουν καθώς για να υπάρξει τιμωρία θα πρέπει να υπάρχουν δύο θετικά δείγματα εντός της αποστολής.

Όσον αφορά τον ίδιο τον παίκτη, θα μπορούσε να χάσει και τα δύο τρόπαια από τη συλλογή του αν η αρμόδια επιτροπή εφάρμοζε την ποινή από την ημέρα που το δείγμα βγήκε θετικό, κάτι που προς το παρόν δεν φαίνεται πως θα συμβεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάπου Γκόμες, Σεβίλλη, Αργεντινή,papou gkomes, sevilli, argentini