Η Kia εξειδικεύει την ηλεκτρική της επέλαση

Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το αναθεωρημένο αναπτυξιακό πρόγραμμα Plan S που αφορά, κατά κύριο λόγο, στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της αλλά και στις προβλέψεις της εταιρείας για το εγγύς μέλλον στον τομέα της σύγχρονης κινητικότητας.

Όπως ανακοινώθηκε, στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το 2030 το 40% των πωλήσεών της να απαρτίζεται από υβριδικά, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα – σε απόλυτα νούμερα, πάνω από 1,6 εκατ. πωλήσεις ανά έτος, εκ των οποίων οι

880.000 θα συνθέτονται από ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία.

Έως το 2026, τα νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα που θα παρουσιαστούν θα φτάνουν σε αριθμό τα 11, με τα 7 να είναι «δομημένα» πάνω στη νέα πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform (E-GMP) του Hyundai Motor Group και τα 4 σε υπάρχοντες πλατφόρμες μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Διαβάστε επίσης: Νέο στρατηγικό πλάνο και λογότυπο για την Kia

Το πρώτο από τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στη χρονιά φέροντας την (προσωρινή) κωδική ονομασία CV. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2023, το εν λόγω μοντέλο θα εξοπλίζεται με σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 το οποίο θα φέρει την ονομασία Highway Driving Pilot (HDP).

Στα πλαίσια των σημερινών ανακοινώσεών της, η Kia προέβλεψε ότι οι φετινές τις πωλήσεις θα ανέλθουν στις 2,922 εκατ. μονάδες, επίδοση αυξημένη κατά 12,1%. Το δε περιθώριο λειτουργικού κέρδους θα αγγίζει το 5,4%, ενώ μέχρι το 2025 το τελευταίο θα αυξηθεί στο 7,9%.

Έως το 2025, στόχος της Kia είναι η αύξηση των ετήσιων πωλήσεών της στις 3,8 εκατ. μονάδες. Την ίδια περίοδο, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων που πρόσκεινται φιλικά προς το περιβάλλον αναμένεται να αποσπάσου μερίδιο 22% επί του συνόλου των νέων ταξινομήσεων της μάρκας.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα