CD Projekt: Ματαιώνει την διάθεση του Devotion στο GoG εξαιτίας “μηνυμάτων από gamers”

Λίγες ημέρες μετά την “επεισοδιακή” κυκλοφορία του Cyberpunk 2077 η CD Projekt μπαίνει πάλι στο στόχαστρο του διαδικτύου. Αυτή τη φορά, δεν έχουμε να κάνουμε με σοβαρά τεχνικά προβλήματα, ούτε με κατηγορίες για crunching, αλλά για κάτι αρκετά πιο “πρωτόγνωρο” για τα δικά της δεδομένα.

Hello friends, we want to share with you– Red Candle will publish #還願Devotion on Dec 18 on GOG.https://t.co/dlC6qzBiHx

The

content and the price of the re-release remains the same, for $16.99 / €13.99

Thank you for your trust and support. We wish you a happy end of the year pic.twitter.com/peVPd7cyVo

— redcandlegames (@redcandlegames) December 16, 2020

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία πήρε πίσω την απόφασή της να επιτρέψει στο Devotion να κυκλοφορήσει μέσω του GoG. Όλα ξεκίνησαν όταν εταιρία πίσω από αυτό, η Red Candle Games, ανακοίνωσε σήμερα, 16/12, πως στις 18 Δεκεμβρίου το παιχνίδι της θα κυκλοφορήσει από την ίδια στην πλατφόρμα του GoG. Μάλιστα, στο ίδιο tweet υπήρχε και σύνδεσμος προς τη σελίδα του τίτλου στο GoG.

Earlier today, it was announced that the game Devotion is coming to GOG. After receiving many messages from gamers, we have decided not to list the game in our store.

GOG.COM (@GOGcom) December 16, 2020

Λίγες ώρες αργότερα, ένα νέο tweet του GoG έφερε τα πάνω-κάτω, αφού η CD Projekt ανακοίνωσε πως πήρε πίσω την απόφασή της. Ο λόγος που κατέλληξε σε αυτή την απόφαση, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της εταιρίας, είναι πως “έλαβαν αρκετά μηνύματα από gamers”. Φυσικά οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν άμεσες αφού το Devotion έχει… παρελθόν.

Ο τίτλος της ταϊβανέζικης Red Candle Games είχε γίνει διαθέσιμος την άνοιξη του 2019 μέσω του Steam. Σύντομα οι παίκτες ανακάλυψαν πως μέσα στο παιχνίδι υπήρχε μία αφίσα που παρομοίαζε τον Πρόεδρο της Κίνας, με τον Winnie the Pooh. Αμέσως, η Κίνα αφαίρεσε την άδεια του publisher, το παιχνίδι κατέβηκε από το κινεζικό Steam και αποκλείστηκε ο λογαριασμός της Red Candle από το Weibo, ένα από τα μεγαλύτερα κινεζικά Social Media.

Η Red Candle προχώρησε σε απολογητική ανακοίνωση, υποστηρίζοντας πως το asset είχε “ξεφύγει” από προηγούμενη έκδοση και δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην τελική. Μία εβδομάδα αργότερα το studio αφαίρεσε το Devotion εντελώς από το Steam, για “τεχνικές διορθώσεις”, και αυτό, τελικά, δεν επέστρεψε ποτέ.

Επιστρέφοντας στην CD Projekt, αρκετοί υποστηρίζουν πως η εταιρία ακύρωσε την κυκλοφορία του Devotion για να μην έχει προβλήματα με την Κίνα και το μέλλον της στη κινεζική αγορά. Το παραπάνω ενισχύεται από το γεγονός πως δεν υπάρχουν εμφανή σχόλια από “gamers” που ενοχλήθηκαν από την ανακοίνωση της διάθεσης του Devotion μέσω GoG.

Ήδη ένας μικρότερος indie developer δήλωσε πως αφαιρεί τα παιχνίδια του από το GoG, εξαιτίας της παραπάνω εξέλιξης.

The post CD Projekt: Ματαιώνει την διάθεση του Devotion στο GoG εξαιτίας “μηνυμάτων από gamers” appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα