Cine-TV #102

Captain Marvel, Mary Poppins, Apostle και άλλα...

Μιας που έχουν βουίξει τα κινηματογραφικά κοινωνικά δίκτυα για την πρώτη εικόνα του Joaquin Phoenix από τα γυρίσματα της origin ταινίας του Joker, είπαμε να μπούμε κι εμείς στο χορό (μην κάνουμε και πλήρες σνομπάρισμα) και να την αναρτήσουμε ως εικόνα άρθρου για το Cine

News #102 (ξέρετε, πονηρά click baits κ.λπ.). Περίεργα πράγματα πάντως από πλευράς DC, καθώς το Joker δεν θα έχει σχέση με το cinematic universe ενώ η κατάσταση μπερδεύεται ακόμα περισσότερο αν λάβουμε υπόψη ότι βρίσκεται στα σκαριά ταινία που θα επικεντρώνεται στους Harley Quinn (Margot Robbie) και Joker (Jared Leto), όπως γνωρίσαμε τον τελευταίο στο Suicide Squadω(2016).

Περιττό να πούμε ποια από τις δύο ταινίες μας ιντριγκάρει περισσότερο… Ιδιαίτερα περίεργη επιλογή επίσης για τα καθήκοντα του σκηνοθέτη, καθώς ο Todd Phillips είναι περισσότερο γνωστός για την τριλογία των Hangover -όχι και οι πιο συγγενικές ταινίες σε σχέση με αυτό που περιμένει να δει κανείς σε μία ταινία με πρωταγωνιστή τον Arthur Fleck/ Joker.

Trailers

Captain Marvel
Σκηνοθέτες: Anna Boden (Sugar), Ryan Fleck (Sugar)
Πρωταγωνιστούν: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Jude Law
Πρεμιέρα: 8 Μαρτίου, 2019 (Αμερική)

To Marvel Cinematic Universe θα διογκωθεί ακόμα περισσότερο με τον ερχομό της Captain Marvel, μία ηρωίδα που αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο ιδιαίτερα αναμενόμενο sequel του Infinity War. Το Captain Marvel θα αποτελεί origin story, τοποθετημένο στα μέσα της δεκαετίας του '90, όπου η Carol Danvers (Brie Larson), μία πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, θα μετατραπεί σε μία από τις πιο ισχυρές υπερ-ηρωίδες του γαλαξία.

Mary Poppins Returns
Σκηνοθέτης: Rob Marshall (Into the Woods)
Πρωταγωνιστούν: Emily Blunt, Ben Whishaw, Emily Mortimer, Lin-Manuel Miranda, Colin Firth, Meryl Streep, Dick Van Dyke
Πρεμιέρα: 27 Δεκεμβρίου

Λέτε να γίνει η ανατροπή και τελικά να δούμε ένα προσεγμένο sequel, μία φαντασμαγορική, ζωηρή και άκρως ευχάριστη ταινία για το σύγχρονο παιδικό (και όχι μόνο) κοινό; (όχι ότι το παλιό Mary Poppins έχει γεράσει σε οποιοδήποτε βαθμό βέβαια). Το Mary Poppins Returns θα διαδραματίζεται 20 χρόνια μετά την πρώτη ταινία, όπου τα παιδιά πλέον έχουν μεγαλώσει και συναντούν τις δικές τους, ενήλικες δυσκολίες. Φυσικά, η Mary Poppins (Emily Blunt) θα εμφανιστεί -κυριολεκτικά- ουρανοκατέβατη, προκειμένου για να επαναφέρει τα χαμόγελα στην οικογένεια των Banks.

Replicas
Σκηνοθέτης: Jeffrey Nachmanoff (Traitor)
Πρωταγωνιστούν: Keanu Reeves, Alive Eve, Thomas Middleditch
Πρεμιέρα: 6 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Ένας κορυφαίος νευροχειρουργός (Keanu Reeves) βρίσκεται πολύ κοντά στην επιτυχημένη μεταφορά της ανθρώπινης συνείδησης σε υπολογιστές. Όταν η τετραμελής οικογένειά του φύγει από τη ζωή σε ένα αυτοκινητικό δυστύχημα, θα έρθει μπροστά σε μία πολύ δύσκολη απόφαση όταν αντιληφθεί ότι μπορεί να ψηφιοποιήσει μόνο τρεις εξ αυτών.

Stan & Ollie
Σκηνοθέτης: Joon S. Baird (Filth)
Πρωταγωνιστούν: Steve Coogan, John C. Reilly, Shirley Henderson, Danny Huston
Πρεμιέρα: 11 Ιανουαρίου, 2019 (Αμερική)

Έπρεπε να γίνει κι αυτό κάποια στιγμή· βιογραφική ταινία για το θρυλικό δίδυμο του “Χοντρός, Λιγνός”, που απογείωσαν την slapstick κωμωδία για αρκετά χρόνια έπειτα από το 1921. Το Stan & Ollie θα επικεντρώνεται κυρίως στην περιοδεία τους στην Βρετανία το 1953, όταν η καριέρα τους βρισκόταν ήδη για κάποια χρόνια σε φθίνουσα πορεία. O Steve Coogan θα υποδυθεί τον Stan Laurel και ο ιδιαίτερα αγνώριστος John C. Reilly τον Oliver Hardy.

Apostle
Σκηνοθέτης: Gareth Evans (The Raid)
Πρωταγωνιστούν: Dan Stevens, Lucy Boynton, Mark Lewis Jones
Πρεμιέρα: 12 Οκτωβρίου (Netflix)

Τον Gareth Evans τον γνωρίσαμε από τα ινδονησιακά Raid, δύο ταινίες που αποτελούν κορύφωση της σκηνοθεσίας και χορογραφίας συγκρούσεων σώμα με σώμα. Πραγματικά οι φαν των ταινιών δράσης δεν πρέπει να τις χάσουν. Ως εκ τούτου είναι δύσκολο να φανταστούμε πώς θα τα πάει σε ένα έργο διαφορετικού ύφους (εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον). Το Apostle θα διαδραματίζεται το 1905, σε ένα απομονωμένο νησί όπου δρα μία παραθρησκευτική οργάνωση. Ο Thomas Richardson (Dan Stevens) θα ταξιδέψει εκεί προκειμένου να σώσει την απαχθείσα αδερφή του. Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τη νέα δημιουργία του Evans, από την οποία φαίνεται ότι δεν θα λείπει η δράση, εμπλουτισμένη όμως αυτή τη φορά και με στοιχεία τρόμου.

The Haunting of Hill House, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 12 Οκτωβρίου (Netflix), 10 επεισόδια

Η νέα horror σειρά του Netflix θα βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Shirley Jackson του 1959. Το σενάριο αλλάζει σε σχέση με το βιβλίο, ακολουθώντας πέντε μέλη της οικογένειας Crains, μεγαλωμένα σε ένα σπίτι που θεωρείται ότι ήταν στοιχειωμένο. Αρκετά χρόνια μετά, ως ενήλικοι πλέον, θα επιστρέψουν με αφορμή το θάνατο ενός μέλους της οικογένειας (στο βιβλίο, ένας επιθεωρητής παραφυσικών φαινομένων ήθελε να ερευνήσει το σπίτι ώστε να βρει αποδείξεις για τη στοιχειωμένη φύση του).

Το βιβλίο της Jackson μεταφέρθηκε ήδη δύο φορές στον κινηματογράφο. Το The Haunting, του 1963 ήταν μία εξαιρετική και πρωτοποριακή, για την εποχή της, ταινία επάνω στο θέμα των στοιχειωμένων σπιτιών, που βασιζόταν κυρίως στο διακριτικό και ατμοσφαιρικό χτίσιμο των μεταφυσικών φαινομένων. Από την άλλη, το The Haunting του 1999 περνούσε για τα καλά στα χωράφια της κακής b-movie ποιότητας, με τους Liam Neeson και Catherine Zeta Jones να μην είναι σε θέση να το σώσουν. Τη νέα μεταφορά επιμελείται ο Mike Flanagan γνωστός για το Gerald’s Game (2017).

Doctor Who, 11η σαιζόν
Πρεμιέρα: 7 Οκτωβρίου (BBC One), 10 επεισόδια

Η “υπεραιωνόβια” σειρά του BBC επιστρέφει, φέρνοντας για το ρόλο του 13ου δόκτωρ, για πρώτη φορά στα χρονικά, μία θηλυκή παρουσία, στο πρόσωπο της Jodie Whittaker.

Wayne, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: Ιανουάριος, 2019 (YouTube Premium), 10 επεισόδια

Από το trailer δεν καταλαβαίνουμε και πολλά πράγματα και η περίληψη δεν μας διαφωτίζει ιδιαίτερα, αναφέροντας απλά πως “ο δεκαπεντάχρονος Wayne θα πάρει το ποδήλατό του, και μαζί με τον έρωτά του, την Del, θα επιχειρήσει να πάρει πίσω το κλεμμένο Pontiac Trans Am του πατέρα του. Ο Wayne και η Del θα έρθουν αντιμέτωποι με τον κόσμο”. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι οι βασικοί ιθύνοντες είναι οι Rhett Reese και Paul Wernick, σεναριογράφοι της αναπάντεχης επιτυχίας του Deadpool (2016), κάτι που δημιουργεί προϋποθέσεις για κάφρικο χιούμορ.

Cine-TV Νέα

Νέα live-action μεταφορά του Last Airbender από το Netflix
Το αμερικάνικο animation του 2005 μάς μετέφερε σε έναν ασιατικό, fantasy κόσμο, όπου χαρισματικοί άνθρωποι κατείχαν την ικανότητα να μεταχειρίζονται τα στοιχεία της φύσης. Το 2010 είχαμε δει την κινηματογραφική του live-action μεταφορά από τον M. Night Shyamalan, μία ιδιαίτερα κακή ταινία που πλέον έχει περάσει για τα καλά στη λήθη. Εντούτοις, το Netflix φαίνεται πως βλέπει πρόσφορο μέλλον για μία νέα προσπάθεια στα live-action μονοπάτια, επιστρέφοντας όμως στο format της σειράς. Θετικό στοιχείο ότι οι βασικοί δημιουργοί του animation, Michael Dante DiMartino και Bryan Konietzko, έχουν αναλάβει τη νέα σειρά.

Βρέθηκε ο σκηνοθέτης του 25ου James Bond
Τέλος στις αναταραχές για το σκηνοθετικό μέλλον του νέου James Bond, έπειτα από την έξοδο του Danny Boyle λόγω καλλιτεχνικών διαφωνιών, καθώς ανακοινώθηκε πως τη νέα ταινία θα αναλάβει ο Cary Joji Fukunaga. Αποτελεί μία μάλλον περίεργη επιλογή, ιδίως αν αναλογιστούμε ότι αντικαθιστά ουσιαστικά τον ταλαντούχο Sam Mendes των προηγούμενων δύο James Bond, δεδομένου ότι έχει εμπειρία κυρίως από σειρές, με γνωστότερη αυτήν του True Detective (καθόλου άσχημα φυσικά). Το sequel του Spectre (2015) αναμένεται να προβληθεί τον Φεβρουάριο του 2020 και πιθανότατα θα σηματοδοτήσει την τελευταία ταινία του franchise με πρωταγωνιστή τον Daniel Craig.

Σχεδόν αποκάλυψη για τηλεοπτικό Diablo animation
Μάλλον από γκάφα ο σεναριογράφος Andrew Cosby ανάρτησε στο Twitter πως βρίσκεται στα τελικά στάδια των επαφών για την παραγωγή μίας animated τηλεοπτικής σειράς βασισμένης στο Diablo της Blizzard, προς όφελος του Netflix. Τηλεοπτικό Lord of the Rings (Amazon), Witcher (Netflix), Castlevania (Netflix) και τώρα και Diablo, σίγουρα οι φαν των fantasy δεν θα πρέπει να έχουμε παράπονο στο τηλεοπτικό σκηνικό. Επίσης, είναι μάλλον ανακουφιστικό ότι ακολουθούν την πορεία του animation, σε αντίθεση με τα live-action μονοπάτια, κρίνοντας από το “νωπό”, ακόμα, παράδειγμα του Warcraft (2016).

cinetv
Keywords
cine, lord of the rings, catherine zeta jones, joaquin phoenix, jared leto, emily blunt, colin firth, meryl streep, keanu reeves, liam neeson, doctor who, james bond, marvel, joaquin, phoenix, origin, joker, cine, news, click, universe, quinn, leto, phillips, hangover, anna, sugar, ryan, jackson, sequel, infinity, jeffrey, eve, john, henderson, evans, raid, νέα, δραση, hill, house, netflix, αποδειξεις, mike, game, bbc, ιανουάριος, youtube, ιθύνοντες, paul, animation, night, bryan, james, franchise, diablo, twitter, blizzard, amazon, witcher, Καλή Χρονιά, live, τελος του κοσμου, origin, ποδηλατο, οψεως, θεμα, καριερα, ληθη, νησι, περιεργα, ταινιες, bbc, game, hangover, james, joker, news, ryan, αποκαλυψη, απλα, αφορμη, βιβλιο, βρισκεται, γινει, γυρισματα, διδυμο, δικτυα, εποχη, ζωη, υπολογιστες, θετικο, ιανουάριος, ιθύνοντες, εικονα, κωμωδια, λειπει, οικογενεια, ουσιαστικα, οφελος, παιδια, πιλοτος, ρολο, σειρες, σεναριο, σιγουρα, σειρα, σωμα, σπιτι, συγχρονο, φυση, φυσικα, φορα, χιουμορ, χρονικα, χτισιμο, animation, anna, blizzard, bryan, catherine zeta jones, sequel, click, colin firth, diablo, eve, ειπαμε, emily blunt, evans, phillips, phoenix, franchise, john, house, henderson, hill, joaquin phoenix, joaquin, ιδιαιτερα, jackson, james bond, jeffrey, keanu reeves, liam neeson, lord of the rings, marvel, meryl streep, μπροστα, netflix, infinity, night, paul, mike, πονηρα, quinn, raid, movie, σωμα με σωμα, universe, witcher
Τυχαία Θέματα